Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina G, 2. kolo
05.10.2023 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Konferenční liga (© AFP)

Aberdeen po inkasované brance přidal a nakonec bere první bod

Pittodrie Stadium v Aberdeenu sledoval snažení domácích hráčů o první body ve skupině Konferenční ligy a nakonec se to s vypětím všech sil povedlo. Díky vyrovnání Bojana Miovskiho slaví domácí jeden bod, ale pořád jsou na dně tabulky skupiny G.

Ve Skotsku se hrál duel dvou týmů, které ve skupinových bojích ještě nezískaly ani jeden bod. Svěřenci trenéra Barryho Robsona ale měli skvělou formu a tu chtěli promítnout i do duelu s Finy. První minuty však patřily spíš Finům, kteří hráli jednoduše, nekomplikovaně a hrozili častěji. Domácí zahrozili poprvé až ve 27. minutě, kdy vybojovali rohový kop a následně se do zakončení dostal Bojan Miovski, jenž ale pálil nad.

Finové spíš drželi míč na kopačkách a kombinovali poblíž vápna domácího brankáře Roose, než aby hrozili brejky. Roose však z klidu nevyvedli. Rozmezí obou poločasů orámovalo dvojí střídání na straně finského mužstva, ale ani tenhle impuls velké zlepšení nepřinesl. Přesto se Finové dokázali dostat do vedení. Soiri našel krásným balonem ve vápně Bojana Raduloviće, který poslal hosty do poněkud překvapivého vedení!

Domácí chtěli kontrovat ihned a v 63. minutě pálil Jack MacKenzie. Aberdeen zvyšoval obrátky a po Miovského ráně se málem prosadil Barron. Domácí ale v aktivitě neustávali a deset minut před koncem utkání se zaslouženě dočkali. Hostující obrana odvrátila centr jen do běhu Bojana Miovskiho a ten hlavou do protipohybu srovnal na konečných 1:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele