Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina B, 4. kolo
13.10.2022 21:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Saíd Benrahma (© AFP)

West Ham v Konferenční lize stále bez ztráty, výhru nad Anderlechtem zřídil v první půli

West Ham i v odvetě s Anderlechtem ukázal, že je v uskupení písmene B prostě dominantním samcem, uzmul na své konto čtvrté vítězství a společně s Villarrealem zůstává jako jediný na frontě Konferenční ligy stoprocentní v rámci hlavní fáze. Zato belgický výběr si svou situaci po dvou porážkách s Kladiváři hodně zkomplikoval, rázem se totiž přes něj přehnal Silkeborg.

Jestli mohla nějaká skutečnost londýnský klub přece trochu štvát, pak určitě onen výsledek ze souběžně hraného klání z Bukureště. Dánský sok totiž šeredně napráskal FCSB též podruhé, a překazil tak právě domácím oslavy ze zisku první příčky v tabulce. I když je už teď opravdu hodně nepravděpodobné, že by o ni přišli, matematicky zkrátka je pořád možné, že se právě Silkeborg ještě vecpe do samotného čela. Nutno ovšem podotknout, že k takové rošádě by se mohlo chýlit jen za předpokladu dalších dvou nezdarů West Hamu, a naopak dvou výher SIF.

Hosté rozhodně mají neoddiskutovatelné cíle putovat Konferenční ligou i na jaře, nicméně po slušném startu je najednou jejich pozice silně podlomena, a to právě díky divokým vítězstvím Silkeborgu nad FCSB. Již si prožili ony papírově nejtěžší duely s WHU, na druhou stranu je určitě třeba připomenout, že s dánským konkurentem se na závěr střetnou na venkovní půdě.

Domácí nakročili ke skalpu Anderlechtu v prvním poločase. Ve 13. minutě fauloval Diawara těsně před vlastním pokutovým územím Benrahmu a toto porušení pravidel dost tvrdě ztrestal právě sám postižený. Alžírský útočník se ujal exekuce přímého volného kopu, obstřelil zeď a zamířil umně do spodního rohu brány, k němuž se gólman Van Crombrugge marně natahoval. A po půlhodině hry přidali The Irons ke svému náskoku ještě jeden přesný zásah, to když po levé straně unikl Emerson, obránce Debast prakticky jenom přihlížel jeho počínání, kterak se vloupává do šestnáctky a odtud pak svou přihrávkou na hranici vápna nachází Bowena, který se tedy s ničím moc nemazal a po rychlém zpracování míče vypálil nekompromisně k tyči. Až v 89. minutě Anderlecht odpověděl, Johnson totiž v pokuťáku šlapákem vyjel na Esposita, čili sudí Delajod nařídil penaltu. Tu proměnil sám Esposito, bodový úspěch ale stejně nepřinesla.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

3:0

Reagovat
OnlyWHU

V kombinovaný sestavě jsme vyhráli zdánlivě snadno, ale... První půle dominantní, výborná, ve druhý jsme dojeli na krásu. Anderlecht není slabý soupeř a k našemu štěstí jsme ho příliš nepouštěli na naši polovinu. Až v závěru nás potrestali za nešikovnost Johnsona, o němž pořád pochybuju. Výborný výkon Benrahmy, Bowena, Downese a třeba i Lanziniho, svoji parketu našel na hřišti Coufal. Zranění obou stoperů snad nebudou vážný. Škoda, že jsme ještě nedokázali přidat třetí gól, výhra by byla hezčí a bez nervů. Dorazit soupeře v takovým zápase by nás posunulo ještě výš. Ten bod do osmif. KL určitě získáme v příštím zápase. Tak a teď v neděli na na South.. To už bude zábava z jiného soudku. Jakýkoliv body by byly skvělý! COYI!!!!

Reagovat
Leon7

Jestli jsem dobře viděl tak Johnson vypíchl míč tady ty šlapáky nešlapáky jsou sporný Esposito tam byl pozdě… A Coufal je za mě nejhorší hráč West Hamu dlouhodobě.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele