Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina C, 1. kolo
08.09.2022 18:45 CET
4 : 3
(3:1)

Reportáž

Álex Baena (© AFP)

Villarreal se proti Lechu Poznań pořádně nadřel, nakonec ale slaví těsnou výhru

Až nečekaně dramatickou zápletku měl duel mezi favorizovaným španělským Villarrealem a polským celkem Lech Poznań. Domácí sice dokázali odpovědět na brzké vedení protivníka hned třemi trefami ještě do konce úvodního dějství, nicméně houževnatý protivník po změně stran nečekaně srovnal. "Žlutá ponorka" však prokázala své pohárové zkušenosti a gólem Francisa Coquelina z předposlední minuty základní doby zvítězila po divokém výsledku 4:3.

Hosté od samého začátku předváděli velmi bojovný výkon a dařilo se jim i střelecky, ovšem ani dva zásahy kanonýra Mikaela Ishaka jim na bodový zisk nakonec nestačily. Přitom do čtvrtečního střetnutí vstoupili naprosto fantasticky a ani ne po dvou odehraných minutách otevřeli gólový účet. Domácí totiž vyrobili obrovskou hrubku v defenzivě, kterou bleskově potrestal Michał Skóraś.

Balónu se totiž chopil pozdější hrdina Ishak a předložil ho před zcela prázdnou brankou právě pro osamoceného Skóraśe, jenž se z bezprostřední blízkosti nemýlil. Villarreal se z tohoto otřesu určitou chvíli oklepávalo, avšak v rozmezí 32. - 40. minuty skórovalo dokonce třikrát a zdálo se, že o úvodní tříbodový zisk již nemůže přijít. Nejprve dokázal srovnat třiadvacetiletý nigerijský záložník Samuel Chukwueze.

Ten se po přetaženém centru Mojici z levého křídla opřel do balónu z voleje a svou tvrdou ránu usměrnil přímo k protější konstrukci kolem plachtícího gólmana Bednareka. Neuběhly ani další čtyři minuty a španělský výběr otočil vývoj. Poprvé v zápase se prosadil teprve jednadvacetiletý talent Alejandro Baena, když převzal sraženou nahrávku od Josého Luise Moralese a i kvůli teči bránícího Miliće skončil míč v protipohybu bezmocného Bednareka.

O čtyři minuty později byl rozdíl ve skóre dvoubrankový, jelikož svůj druhý zásah tohoto duelu zaznamenal aktivní Baena. Tentokráte si dobře zpracoval chytrou pobídku od Chukwuezeho a z mírného se trefil přesně do protějšího spodního růžku. Domácí od tohoto momentu kontrolovali dostatečné vedení, po změně stran však přeci jen ztratili koncentraci a toho využil Ishak dvěma rychlými brankami.

Hned ve 46. minutě totiž zahrál ve vlastní šestnáctce nešťastně rukou Mandi a na penaltový puntík si vzápětí postavil balón devětadvacetiletý švédský útočník, jenž zkušeně zamířil doprostřed branky o pár decimetrů pod břevno - 3:2. Stejný hráč vyrovnal stav přesně o čtvrthodiny později. Skóraś vymyslel geniální kolmici na hranici ofsajdové pasti a rozběhnutý Ishak přízemním pokusem z hodně ostrého úhlu pokořil brankáře Jörgensena.

Výběr vedený koučem Unaiem Emerym poté marně dobýval dobře organizovanou defenzivu úřadujícího polského mistra a zdálo se, že se výsledek měnit nebude, ovšem v 89. minutě rozhodl o úspěch španělského klubu Coquelin, neboť po odvráceném pasu téměř od brankové čáry vypálil z hranice šestnáctky a jeho skákavý projektil zapadl za záda marně se natahujícího Bednareka. Lech se v závěrečných minutách znovu snažil srovnat, jenže nic nebezpečného si nevypracoval.

Villarreal v příštím utkání základní skupiny C Konferenční ligy zavítá do Izraele a bude ho čekat nevyzpytatelný konkurent Hapoel Beer-Sheva, polský klub by rád vybojoval své premiérové body proti rakouské Austrii Vídeň.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
boleslav_bahno

do boju Kolejorz

Reagovat
ladyboy arsenal

3:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
Kuba94

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Elmas

4:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele