Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

předkolo playoff - 1. zápasy
16.02.2023 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Lazia (© AFP)

Lazio i v oslabení udolalo Kluž

Vzhledem k vývoji utkání to nakonec pro Lazio dopadlo asi nejlépe, jak mohlo. Vyloučení obránce Patrica už po čtvrthodině hry nadělalo Biancocelesti velkou paseku, ale i v oslabení se dokázali domácí prosadit a nejtěsnějším výsledkem zvítězit.

O výhře Lazia rozhodla branka kanonýra Cira Immobileho v nastaveném čase prvního poločasu. Římský celek si tak poveze do Transylvánie alespoň těsný náskok a dál může živit svůj sen o celkovém vítězství v Konferenční lize.

Podle očekávání začalo Lazio náporem a obrana rumunského celku se ocitla v nesnázích v 9. minutě, kdy Hysaj centrem přenesl balón na zadní tyč a tam proti Milinkovićovi-Savićovi výborně zasáhl Scuffet. Převaha Biancocelesti však dlouho netrvala a naopak po čtvrthodině hry přišla velká komplikace. Patric nevybíravě sestřelil Krasniqiho a sudí bez váhání vytáhl červenou kartu! Tu nakonec posvětil i VAR a Kluži se naskytla obrovská příležitost na Stadio Olimpico alespoň remizovat.

Z početní převahy však hosté nedokázali těžit a strážce domácí svatyně Maximiana nikdo pořádně nezaměstnal. Před koncem prvního poločasu pak Lazio nečekaně udeřilo. Volný přímý kop rozehrál Felipe Anderson nacvičeným signálem na Cira Immobileho a ten krásně rovnou z první překonal brankáře Scuffeta.

Kluž jakoby se výhody zalekla a trenér Dan Petrescu byl nucen o přestávce reagovat dvojím střídáním. Ale ani příchody Claudia Petrila respektive Lovra Cveka hru neoživily a Lazio dál bez problému drželo těsný náskok.

Až v 68. minutě pálil vysoko nad Yuri Matias a nutno podotknout, že šlo o ojedinělou hostující příležitost. Rumuni působili směrem dopředu nemastně neslaně a čas jim pomalu a jistě ubýval. Teprve v závěrečných minutách bylo Lazio nuceno se více zatáhnout a bránit, k ohrožení Maximiana však ani tentokrát nedošlo. Biancocelesti přežili bez úhony i čtyřminutový nastavený čas a v prvním zápase zvítězili 1:0. I přes porážku zůstává Kluž ve hře a zejména na vlastním stadionu může Italy ještě hodně potrápit.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Bastaron

3:0

Reagovat
Naseroslosos23

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele