Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

předkolo playoff - odvety
23.02.2023 18:45 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Domingo Blanco v souboji s Perem Ponsem (© scdnipro1.com.ua)

Dnipro-1 ani v Košicích neskórovalo, Larnaca nad ukrajinským sokem zase slavila postup

V srpnu Larnaca skolila Dnipro-1 v obou zápasech předkola Evropské ligy, a protože nepadla ani jednou v jarním play-off Konferenční ligy s tímto soupeřem, znovu se z postupu radovala. Těsný mač mezi ukrajinským a kyperským klubem ve finále rozhodla jediná trefa z úvodního klání, konaného před týdnem, jelikož v Košicích na neutrální půdě již žádná na řadu nepřišla.

Domácí moc dobře věděli, že pokud chtějí pomýšlet na postup do další fáze, musejí vsítit gól, a o ten se pokoušel už ve 3. minutě Pichaljonok, avšak jeho skákavý pokus uměl brankář Pirič zkrotit. V 7. minutě přitom domácí záložník ozkoušel svou mušku ještě jednou, mířil vlastně do těch míst, co před pár okamžiky, nicméně tentokráte zacílil pouze do zámezí.

V 11. minutě se snažila také Larnaca pohnout skórem směrem kupředu, z levé strany až do vápna unikl Jakoliš, jenže vystřelil vlastně pouze do rukavic připraveného gólmana Maxe Walefa. Ve 23. minutě se musel brazilský muž v rukavicích ve službách Dinpra-1 činit ještě jednou, ovšem s pokusem Guse Ledese ze střední vzdálenosti v podstatě též neměl větší potíže.

Ani po přestávce se pak ukrajinský celek k toužebnému přesnému zásahu nepropracoval. V 51. minutě měl možná nejblíže vstřelené brance Peglow, který vypálil z dálky, Pirič si přitom nepočínal vůbec jistě, naštěstí pro hosty však míč nakonec orazítkoval jen tyčku. V 72. minutě se ještě k nebezpečné hlavičce dostal Huculjak, každopádně Piriče napřímo nezaměstnal, poněvadž zamířil jen vedle brány.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com, sport.ua

Komentáře (1)

Přidat komentář
Bastaron

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele