Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina G, 3. kolo
06.10.2022 18:45 CET
3 : 4
(1:2)

Reportáž

Hráči Ballkani slaví jeden z gólů (© AFP)

Kosovany dvojitý direkt nerozhodil. Sedmigólové drama dovedlo Ballkani k historické výhře

FC Ballkani ve třetím utkání skupiny G Evropské konferenční ligy překvapivě zdolalo turecký Sivasspor na jeho hřišti 4:3. Hosté se přitom museli vypořádat se dvěma těžkými údery, když nejprve inkasovali hned v první minutě a v závěru nechali soupeře vyrovnat v nastaveném čase. Poslední slovo ovšem měl znovu celek z Kosova, jelikož v 94. minutě rozhodl Ermal Krasniqi a postaral se o premiérovou výhru svého mužstva v historii evropských pohárů.

Sivasspor zvládl velmi dobře vstup do skupinové fáze, když dokázal zvítězit v Kluži a doma remizovat se Slavií. V případě vítězství nad Ballkani, proti němuž nastupoval poprvé jako zápasový favorit, se mohl minimálně dočasně vyhoupnout do čela tabulky. Kosovský celek se však také prezentoval sympatickou hrou, což potvrdil třeba v pražském Edenu, kde dvakrát vedl a překvapivě sahal po bodovém zisku.

Turci ale na nic nečekali a hned v první minutě se ujali vedení. Dia Saba našel přihrávkou pod sebe v pokutovém území Fredrika Ulvestada, jenž zamířil přesně k levé tyči. Gólovou odpověď měl na kopačce ve 13. minutě Meriton Korenica, avšak Ali Sasal Vural jeho prudkou ránu vyrazil. Kosované se ale vyrovnání přece jen dočkali, když ve 20. minutě napřáhl z dálky Armend Thaqi a jeho technický pokus skončil v síti. Hosty mohl vzápětí poslat do vedení Arber Potoku, se svou příležitostí ovšem nenaložil nejlépe. Sivassporu to jako varování nestačilo a v 31. minutě Vural znovu inkasoval, když ho po pěkné souhře zblízka prostřelil právě Potoku.

Po změně stran se hrál fotbal nahoru dolu. V 53. minutě nebezpečně hlavičkoval domácí Mustapha Yatabaré, ale brankář balkánského týmu předvedl pohotový zákrok. Stejný hráč zkoušel své štěstí znovu v 62. minutě, kdy pouze orazítkoval levou tyč a vzápětí pak hlavičkoval těsně nad. Když už se zdálo, že vyrovnání je jen otázkou času, udeřilo Ballkani potřetí. Nenápadnou akci zakončil přízemní střelou Korenica, a výrazně tak přiblížil svůj celek k první výhře. Závěrečný tlak červenobílých byl však opravdu drtivý, nejprve vstřelil kontaktní branku Erdogan Yesilyurt a v nastaveném čase vyrovnal díky šťastné teči Yatabaré. Domácí ale pozapomněli na zadní vrátka, za což je potrestal v 94. minutě Krasniqi, a Balkánci tak mohli po infarktové koncovce slavit.

Sivasspor doma překvapivě padl a pomohl kosovskému soupeři k alespoň dočasnému posunu na postupovou příčku. Cesty obou celků se střetnou již za týden v Prištině, kdy je v plánu odveta.

Autor: Livesport.cz / Petr Krištof

Komentáře (4)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
Elmas

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
fabec1222

Turci twle, však to neni ani Evropa, ať táhnou do Asijských pohárů

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele