Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina G, 5. kolo
27.10.2022 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Sivasspor (© AFP)

Sivasspor přejel Kluž a zajistil si postup

Povedený večer v Konferenční lize má za sebou turecký Sivasspor. Domácí přejeli CFR Kluž hladce 3:0 a již s předstihem si zajistili postup do jarní fáze. V tuto chvíli má turecký klub 10 bodů a i když by nastal scénář se třemi týmy se shodným počtem bodů, v minitabulce by na tom byl nejlépe.

Kluž po dvou výhrách nad pražskou Slavií tvrdě narazila a v Turecku dostala tříbrankový příděl. Až do 22. minuty byl výsledek zápasu bezbrankový, jenomže pak přilétl do vápna Kluže centr a na malém vápně jen nastavil nohu Mustapha Yatabaré. Hosté nebyli v prvním poločase úplně bez šancí, ovšem jejich taktickým záměrem bylo vyčkávat na brejkové příležitosti a pokud možno jeden takový potrestat.

Úvod druhého poločasu byl prakticky shodný s dějstvím v první půli a v 65. minutě odskočil Sivasspor už na rozdíl dvou branek. N'Jie při standardní situaci jen přiťukl balón Maxi Gradelovi a jeho rána po zásadní teči fatálně změnila směr a skončila v síti - 2:0.

Druhá branka znamenala pro Kluž tvrdý úder, ze kterého už se nevzpamatovala. Čtvrthodinu před koncem zvýšil Sivasspor vedení už na rozdíl tří branek. Nepříjemnou střelu Saby ještě brankář Scuffet vyrazil, ale hned vzápětí práskl do balónu i Mustapha Yatabaré a svojí druhou brankou v zápase definitivně rozhodl.

Ve zbývajícím čase se už utkání jenom dohrávalo a výsledek 3:0 se nezměnil. Sivasspor je s deseti body prvním postupujícím do vyřazovací fáze. Vývoj skupiny pak vůbec nenahrává pražské Slavii, která nebude mít před posledním kolem situaci ve svých rukou a bude potřebovat další zaváhání Kluže.

Autor: Ondřej Linhart / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Elmas

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele