Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina B, 2. kolo
15.09.2022 21:00 CET
2 : 3
(1:3)

Reportáž

West Ham zvládl přestřelku v Silkeborgu a v Konferenční lize vyhrál i podruhé

West Ham zatím naplňuje svoje ambice stabilizovat co nejvíce svou pozici v základní skupině Konferenční ligy a po vítězství nad FCSB skolil venku také outsidera ze Silkeborgu. K zisku třech bodů se nasměroval v první půli, a byť do zápasu neodstartoval dobře, po zužitkovaném pokutovém kopu skóroval ještě dvakrát. A jeho protivník stačil po přestávce už pouze snížit.

Domácí vstoupili do utkání zostra a už v 5. minutě se ujali průběžného vedení. Na levé straně předvedli hodně povedenou kombinaci, Engel pak vyslal přihrávku na hranici šestnáctky, kde se ocitl nikým nehlídaný Kusk, ten z první okamžitě vypálil a zamířil přesně na bližší tyčku. Gólman Aréola se po míči pouze ohlédl, na tohle zakončení zkrátka nestihl vůbec zareagovat.

Vedení ovšem dánskému výběru nevydrželo příliš dlouho. Rozhodčí Fábio Veríssimo ukázal na pokutovou značku poté, co po Coufalově centru zprava strčil v šestnáctce bránící Salquist do Corneta, a i když trochu se zpožděním, nařízení penalty zkrátka platilo. Lanzini se chopil její exekuce a vyrovnal gólové účty, ač brankář Larsen směr jeho zakončení dokázal přečíst.

A ve 25. minutě bylo definitivně po úvodních slavnostech Silkeborgu. West Hamu se vyplatil vysoký presing, Brink špatně přihrál, a to pouze k nohám Corneta, který balón okamžitě strčil k Scamaccovi, a ten bleskově svou dělovkou zacílil nekompromisně pod břevno. Od té doby se Kladiváři dostali do velké pohody, dění na hrací ploše měli pod vlastní kontrolou a ve 38. minutě přidali na své konto ještě jeden přesný zásah. Dopomohli si standardkou s názvem kop z rohu, Cresswell v brankovém území našel naběhnuvšího si Dawsona, jenž snadno vyzrál na Larsena. Dohnat dvougólové manko se pak partě kouče Kenta Nielsena po obrátce nezdařilo.

Anglický celek sice ve druhém poločase žádnou další branku nezaznamenal, jednu nakonec i inkasoval, přesto si svěřenci manažera Davida Moyese konečné vítězství pohlídali. Silkeborg ucítil naději na urvání pozitivního výsledku v 75. minutě, to když střelu Adamsena po rychlé akci vyrážel Aréola pouze před úspěšně dorážejícího Tengstedta. Jenže ve zbývajícím čase se již další změna skóre nekonala. V 81. minutě se ještě snažil stále hladový Adamsen posunout své spoluhráče k remíze, jeho tvrdý pokus každopádně zdárně zlikvidoval připravený Aréola.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat
Mass

Jejda, teď rozhodčí zaříznul Silkeborg o regulérní gól.

Reagovat
DieFohlenBMG

https://ibb.co/pwT5GCp WHU 3 růžky pome

Reagovat
OnlyWHU

Výhra a body výborný - k dokonalosti ale daleko. Po odchodu Rice se nám přestalo dařit a sympatický soupeř byl nakonec milosrdný. Potěšily všechny naše góly, tentokrát se zaskvěl i Scamacca. Kdy naposled jsme poslali podobný cigáro? Noc a den Dawsona. Jeho hrubky byly děsivý. Vyšetřování skončilo, zapomeňme! :-) A teď zábava z jinýho soudku - v neděli o hodně na Evertonu. Čekám zuase nervák. COYI!!!

Reagovat
OnlyWHU

Jo, a dánská umělka! Doufám, že jim přírodní hřiště u nás v Londýně bude dělat stejný problémy!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele