Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina C, 6. kolo
03.11.2022 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Lechu Poznaň (© AFP)

Žlutou ponorku potopil až Lech. Díky tomu ji doplní ve vyřazovací fázi

Lech Poznań přivítal na svém stadionu Miejski španělský Villarreal. Klub z Valencijské oblasti měl už své první místo ve skupině C před zápasem jisté, a tak mohl hrát naprosto bez nervů. I přesto, že hráči trenéra Setiéna mnohem častěji drželi míč na kopačkách a dokonce svého soupeře přestříleli, gól vsítit nedokázali a sami třikrát inkasovali. Na trefu Veldeho navázal dvakrát Michał Skóraś.

Polský celek, který v březnu oslavil sté výročí klubu, potřeboval k definitivní jistotě postupu zvítězit. Do zápasu však nevstoupil dobře a už v páté minutě mohl inkasovat. Jackson si ale mířidla neseřídil a svůj projektil poslal mimo branku. O pár minut později se proti senegalskému útočníkovi vyznamenal Bednarek, to když střelu z bezprostřední blízkosti vyrazil na roh.

Domácí fotbalisté postupně přebírali otěže. Nejprve svou šanci na skórování zahodil Marchwinski, pak už se ale "Kolejorz” radovali z vedoucí trefy. Postaral se o ni Kristoffer Velde, který se ocitl úplně nehlídaný uvnitř malého vápna a po hlavičce Marchwinského neměl problém uklidit míč z bezprostřední blízkosti do sítě.

Po šesti minutách druhého poločasu dokázali van den Bromovi svěřenci své vedení zdvojnásobit. Přihrávku do velkého vápna dostal Velde a nádherně z prvního doteku prostrčil balón na Michała Skóraśe, který jej jen zasunul do naprosto prázdné branky.

Ke střele z hranice šestnáctky se o chvíli později dostal Coquelin, vyslal však jen pozdrav fanouškům vysoko nad bránou Bednareka. Zápas se poté uklidnil a dlouho nebyly vidět zajímavé příležitosti ani na jedné straně.

O mírný tlak se snažili Španělé, přesto to byl nakonec potřetí Lech, který se radoval. Skóraśovi tentokrát bezchybně přihrál Ishak a dvaadvacetiletý polský středopolař neměl ani podruhé problém s tím, poslat míč za záda brankáře Reiny. Vedení domácích tak bylo už třígólové. Villarreal se ještě pokusil skóre alespoň korigovat, rána Pina však mířila mimo, a tak se z vítězství 3:0 a postupu ze skupiny mohl začít radovat polský mistr.

Autor: Filip Vítek / livesport.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
boleslav_bahno

1:1

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
Messiáš

Pod Setienem je to teda zatim neuveritelna marnost

Reagovat
boleslav_bahno

brawo Kolejorz!!!

Reagovat
Phillipinho

Je az neskutecny, jak rychle dokaze Setien svym tymum naoordinovat to silene vysoke drzeni mice s zadnou strelou na branu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele