Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina C, 2. kolo
15.09.2022 21:00 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

Lech Poznań díky Ishakovi a dvougólovému Veldemu porazil Austrii Vídeň

Lech Poznań odehrál v Evropské konferenční lize další velmi dobré utkání, po předchozí těsné prohře proti Villarrealu si tentokrát připisuje tři body za výhru 4:1 nad Austrií Vídeň. Skóre otevřel v první půli Ishak, hned vzápětí však dokázali hosté srovnat prostřednictvím Braunödera. Ještě do poločasu mohl otočit skóre z penalty Fischer, jenže proti Bednarekovi neuspěl. V druhé půli převzal zpátky iniciativu domácí celek a díky brankám dvěma brankám Veldeho a gólu Skóraśe si došel pro důležité vítězství.

Zápas byl pro nestranného fanouška velmi zajímavý již od začátku. První velkou šanci měl domácí Amaral, jenže z dobré pozice branku Fruchtla těsně přestřelil. Ofensivní fotbal z obou stran přinášel spoustu brankových příležitostí. Jednu z nich měl v 24. minutě Andreas Gruber, ale stejně jako Amaral na druhé straně svoji velkou šanci zahodil. O tři minuty později jeho zaváhání využil domácí Lech. Amaral vyslal do samostatného úniku útočníka Ishaka, ten si se situací jeden na jednoho proti domácímu brankáři s přehledem poradil a poslal Lech do vedení.

To ale nemělo dlouhého trvání... Hned z první šance dokázali hosté srovnat, a to z kopačky Matthiase Braunödera, který nadvakrát dokázal míč prošpacírovat za záda Bednareka. O pět minut později se dýchalo domácím ještě hůře, když v pokutovém území zfauloval Fitze Pedro Rebocho. Následný pokutový kop však trestuhodně zahodil Fischer, a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu.

Druhý poločas byl už plně v režii domácích hráčů. Nejprve dokázal ještě Fruchtl dvakrát vychytat střílejícího Amarala, a to v 49. a v 54. minutě. O deset minut později se však domácí přeci jen dočkali, když si na nadýchaný centr Pereiry naběhl Skóraś a z voleje dokázal míč trefit tak dobře, že se Fruchtl jen ohlédl za míčem směřujícím do jeho sítě. V 76. minutě si dovolil předvést kus ze svého fotbalového umění střídající Kristoffer Velde, když se efektně, a zároveň efektivně, otočil okolo bránícího Ranftla a pohotově vystřelil do protipohybu nemohoucího brankáře a zvýšil na rozdíl dvou branek. Ten samý hráč ještě v poslední minutě přidal další branku, kterou dal na konečných 4:1.

Lech Poznań díky zlepšenému výkonu v druhém poločase získává důležité tři body do tabulky, vídeňská Austria má na svém kontě po dnešním utkání pouhý bod. V souběžně hraném utkání porazil Villarreal Hapoel Beer-Shevu 2:1.

Autor: Jakub Müller / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
boleslav_bahno

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele