Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina F, 6. kolo
03.11.2022 18:45 CET
4 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Gentu (© AFP)

Děsivá druhá půle pro Molde! Gent ho zostudil čtyřmi góly a postoupil do play-off

Teprve nedávno se Molde radovalo z prvenství v norské nejvyšší soutěži, povedený rok 2022 přitom hodlalo rozšířit také o úspěch na evropském poli. Jenže v Konferenční lize v klíčovém a rozhodujícím duelu šeredně selhalo na půdě Gentu. Ten teď zaznamenal čtyři přesné zásahy, v tabulce se vecpal před svého protivníka na druhou příčku, a těšit se tak již může na play-off.

Do této chvíle belgický výběr bezpochyby nepůsobil úplně zářným dojmem. Minimálně tedy ne jistým. Celkově po pěti odehraných kolech slavil vítězství jen nad posledním Shamrockem, nicméně v pravý čas zabral, jak se sluší a patří. Ono první vzájemné střetnutí s Molde ze září dopadlo nerozhodně a vyrovnané měření sil se vlastně očekávalo i nyní. Jenomže Gent z něho udělal jednoznačnou záležitost ve svůj prospěch. Opravdu až nečekaně snadno pokořil čerstvě titulovaného krále Norska, přičemž všechny čtyři branky zapsal na své konto až po přestávce.

Hostům pohotově k uchování druhého místa stačilo na půdě KAA neprohrát. A takové ambice v prvním poločase zdárně naplňovali, jejich rival cestičku za vstřeleným gólem nenašel. Je až s podivem, jak se nakonec ve druhém dějství sesypali. Dost stěží můžeme odhadovat, kde se, lidově řečeno, vyskytla chyba v matrixu, jestli se jejich konkurent najednou natolik zlepšil, že by do své drtičky semlel i jiné ostřílené celky, nebo zda naopak Molde hrálo náhle tak špatně.

První branka utkání přišla na řadu v 52. minutě. Hjulsager vběhl do šestnáctky z levé strany a míč si navedl na svou pravačku, jal se pálit po zemi na bližší tyčku, a k překvapení brankáře Karlströma skončilo zakončení v bráně. A v 62. minutě skóroval Godeau, Kumsův centr totiž propadl až k němu na hranici brankového území. V 80. minutě se trefil také sám Kums, svým pasem ho uvolnil Hong, a navíc ještě Karlströma umně přeloboval. Poslední gól v 89. minutě zařizoval Cuypers z penalty, ta byla nařízena za faul Karlströma ve vápně Molde na Haugeho.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

3:0

Reagovat
Hiko

1:1

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele