Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

osmifinále - odvety
16.03.2023 21:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Vangelis Pavlidis (© AFP)

Alkmaar porazil Lazio i doma a zaslouženě postupuje

Lazio nedokázalo odčinit domácí porážku a prohrálo i na půdě AZ Alkmaar. Šlo sice díky trefě Felipeho Andersona do vedení, ale po šesti minutách srovnal Karlsson. A na další trefu Pavlidise po hodině hry už nesoustředěné Lazio nenašlo žádnou odpověď.

Lazio přijelo do Nizozemska s jasným cílem - potřebovalo zvrátit jednogólové manko, které v nepovedeném domácím utkání inkasovalo. S ohledem na blížící se římské derby ale trenér Maurizio Sarri už zvolenou sestavou dával trochu najevo, kde jsou jeho priority. Navíc mu chyběl elitní střelec Ciro Immobile, což mu jeho sen o postupu přeci jen dost komplikovalo.

V prvních minutách hrálo prim mužstvo z Věčného města a po nepovedené akci domácích, kterou zakončoval nepřesně Pavlidis, se Lazio ujalo kýženého vedení. Psala se 22. minuta a po sérii krátkých nahrávek si Zaccagni vybral kolegu Felipeho Andersona. Na jeho přesnou ránu k tyči neměl brankář Matthew Ryan šanci a Lazio umazalo manko.

Jenže stačilo dalších šest minut a postup se Římanům zase začal vzdalovat. Jesper Karlsson ukázal, jak je pro Alkmaar důležitý, když si krásnou ranou poradil s brankářem Provedelem a jeho povedený obstřel skončil až v síti!

Karlsson zkoušel něco podobného ještě deset minut před koncem první půle, jenže tentokrát už bránu těsně minul. A to samé pak platilo i o Vecinovi, jemuž míč od kopaček na poslední chvíli odpálil vracející se obránce AZ. Po změně stran hrálo Lazio mnohem lépe, jenže Anderson ani Milinković-Savić si na Ryana nepřišli.

AZ tou dobou ale přidalo a dostalo se do zaslouženého vedení. Po hodině hry dostal krásnou nahrávku na střed hřiště Evangelos Pavlidis a nádhernou ranou zavěsil!

V tuhle chvíli potřebovali Římané už dvě branky, aby se šlo do prodloužení. A to bylo nad jejich síly. Evidentně se Biancocelesti soustředili na nadcházející derby a tomuto zápasu rozhodně nedali všechno. A možná, že kdyby v bráně neměli Ivana Provedela, jejich porážka v Nizozemsku by byla ještě vyšší.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Bastaron

1:1

Reagovat
Dirtyfoxx420

Krásně Alkmaar <3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele