Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina E, 2. kolo
15.09.2022 18:45 CET
1 : 3
(0:3)

Reportáž

Dnipro po skvělé první půli zvítězilo v Limassolu

První tři body zaznamenalo do tabulky EKL i ukrajinské Dnipro. Na Kypru předvedlo skvělý první poločas a po třech brankách utkání prakticky rozhodlo. Apollon se na víc, než jednu branku, nezmohl a na kontě má jeden bod z Vaduzu. Dvěma brankami se blýskl Artem Dovbyk.

Apollon chtěl využít domácího prostředí, ale zápas s Dniprem mu vůbec nevyšel. První gól inkasoval už po jedenácti minutách z kopačky Valentyna Rubchynskyiho, jehož ve vápně našel Dovbyk.

Artem Dovbyk byl nakonec ústřední postavou celého utkání. Ve 26. minutě to byl totiž on, kdo zvýšil z pohledu Dnipra už na 2:0. Přihrávku mu přitom adresoval předchozí střelec Rubchynskyi. Apollon inkasoval poměrně laciné góly a v prvním poločase se vůbec nedokázal dostat do hry. Po půlhodině hry doslova zpackal volný přímý kop Valentin Roberge.

Dvoubrankové manko by bylo do přestávky asi ještě přijatelné, ovšem Dnipro v závěru přidalo i třetí branku. Busanello poslal zpětnou přihrávku před branku a znovu nehlídaný Artem Dovbyk se z této pozice nemýlil.

Kypřané byli v těžké pozici a po změně stran se jejich aktivita přeci jenom zvedla. Odměnou pak byla branka v 58. minutě, která ještě vrátila Apollon zpět do hry. Kyriakousův centr si našel Ioannis Pittas a brankář Araujo da Silva byl bez šance.

Další branka už nepadla, přestože šance k vidění byly. Dovbyk dokonce mohl završit hattrick, ale Jovanović ho ve stoprocentní šanci vychytal. Už v nastavení pak Charalampos Kyriakou trefil tyč. Dnipro utkání zvládlo a veze tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, livesport.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

3:0

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele