Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

předkolo playoff - 1. zápasy
16.02.2023 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Larnaky (© AFP)

Larnaka zase vyhrála na Dniprem-1, už potřetí v ročníku. Ve druhé půli rozhodl Ángel García

Larnaka znovu ukázala, že letos se jí na ukrajinské protivníky prostě daří. S Dniprem-1 se mimochodem potkala již v srpnu v rámci předkola Evropské ligy a v play-off Konferenční ligy si připsala už svoje třetí vítězství nad tímto soupeřem. Na klub z Ukrajiny mimochodem narazila popáté v této sezóně, na podzim v hlavní fázi nepadla ani s kyjevským Dynamem.

Už ve 2. minutě kyperský celek svému starému známému jasně ukázal, proč je aktuálně vládcem na domácí scéně právě on, a že jeho slušné rezultáty z podzimní části Evropské ligy nebyly výsledkem nějakých náhodných okolností. Parádní technickou střelu ze střední vzdálenosti vyprodukoval Tričkovski, a nebýt možná ještě lepšího zákroku brankáře Maxe Walefa, zapadl by míč ukázkově do šibenice.

V 7. minutě dokonce za Maxem Walefem zazvonilo břevno, z vápna vypálil z vyloženého postavení Rafael Lopes, jenže následně se mohl pouze smutně chytnout za hlavu. Aktivní Larnaka pokračovala ve tvoření šancí také po přestávce, ve 49. minutě rozehrál standardku z levé strany Gus Ledes, nakonec o pár chvil později zakončil tvrdě Faraj, i v tomto případě si ale Max Walef poradil.

Klíčový moment celého utkání se udál v 84. minutě. Dnipro-1 přitom mohlo klidně gólově udeřit jen krátce předtím, to když Dovbyk patičkou uvolnil do šance Pichaljonoka, avšak souhra dvou klíčových prvků ofenzívy nynějšího ukrajinského lídra skončila pouze zdárným počínáním gólmana Piriče. Domácí naopak rozvlnili síť po další standardce, kterou zahrával Gus Ledes, na zadní tyči ji tentokráte dokázal zužitkovat Ángel García.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Bastaron

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele