Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

osmifinále - 1. zápasy
09.03.2023 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Antonín Barák a Luka Jović (© AFP)

Barák rozhodl o těsné výhře Fiorentiny nad Sivassporem

Fiorentina pokračuje ve zlepšených výkonech, dnes si doma poradila s tureckým Sivassporem. Jedinou brankou o tom rozhodl Čech Antonín Barák.

Turecký celek by moc rád pronikl do další fáze Evropské konferenční ligy, ale tentokrát narazil na silného soupeře v podobě toskánské Fiorentiny. A Viola se postupem času zlepšila v útoku i obraně, takže cílí na postup se stejnou razancí jako Turci.

Hostující brankář Şaşal Vural věděl, že jeho tým čeká mnoho náročných chvil, protože proti němu od začátku nastoupili hráči jako Jović, González nebo Ikoné, čili velmi kvalitní útočníci. Právě srbský reprezentant a někdejší tahoun Eintrachtu Frankfurt se dostal po jedenácti minutách do velké šance. Velmi rychlý brejk donesl míč právě k němu a Jović se snažil technickým obstřelem přechytračit brankáře hostí, jenže ten jeho úmysl přečetl a zastavil.

Uplynuly sotva čtyři minuty, když "Fialky" zahrozily znovu. Ve vápně se dostal míč ke Gaetanovi Castrovillimu a italský záložník pohotovou patičkou trefil břevno! O chvíli později napřáhl k zajímavé ráně González a sledoval, jak míč zamířil těsně vedle. První poločas skončil s jasnou dominancí domácí Fiorentiny, která ale svou převahu nedokázala nijak vyjádřit.

Ani po změně stran se Sivasspor nedostával do častějšího zakončení, až v 65. minutě málem udeřil. Goutas ale svou hlavičkou trefil pouze břevno! A Italové trestali. V 69. minutě se totiž Fiorentině povedlo vstřelit rozdílovou branku. Několikrát to Viole po rozehraném rohu nevyšlo, ale pak se do míče pořádně opřel Antonín Barák a na jeho ránu byl brankář Şaşal Vural krátký! V závěru se ještě nechal zbytečně vyloučit Gradel a oslabil Sivasspor.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Bastaron

3:0

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele