Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

předkolo playoff - odvety
23.02.2023 21:00 CET
3 : 2
(1:2)

Reportáž

Rolando Mandragora (© AFP)

Fiorentina porazila Bragu i podruhé a snadno postupuje

Braga sice dokázala v Toskánsku vstřelit rychlé dvě branky a teoreticky snila o zdramatizování celého dvojzápasu, ale nakonec z toho nic nebylo. Domácí postupně odpověděli na oba zásahy a v samém závěru zpečetil druhé vítězství Fiorentiny Cabral.

"Fialky" neměly s Bragou v prvním utkání žádné milosrdenství a nasázely jí bez milosti čtyři branky. Takže heslo dnešního dne bylo hlavně neprohrát o moc branek. A to se Fiorentině relativně dařilo, i když jako první se poměrně rychle prosadili právě Portugalci. Svěřenci trenéra Artura Jorgeho už v 17. minutě podnikli rychlý brejk a po souboji dvou hráčů se k balonu dostal André Castro, který neomylně napálil míč přesně do sítě!

Trenér Italiano nebyl nervózní, ale stačilo pár dalších minut a na jeho relativně klidném obličeji byly vidět první negativní pocity. To především proto, že ve 34. minutě Banza prodloužil nákop z pravé strany na Alvara Djala a ten využil špatně postaveného obránce Martíneze, který jej nechal zakončit. Velezkušený brankář Salvatore Sirigu neměl nárok a kapituloval!

Fiorentina se ale velmi rychle vzpamatovala a po pouhých třech minutách panovala na stadionu Artemia Franchiho lepší nálada. Jack Bonaventura pronikl relativně snadno až k vápnu a vracel míč do druhé vlny, kde si všiml nabíhajícího Rolanda Mandragory. Univerzál v záložní řadě Fialek prakticky jen nastavil nohu a radoval se ze snížení!

Toskánskému týmu ale ani tohle skóre v součtu obou zápasů nestačilo, respektive s tím nebyli domácí stále spokojení. Lépe se jim dýchalo ve 49. minutě, kdy se po centru ze strany položil do míče padající útočník Arthur Cabral a dopravil míč do sítě. Brankář Sá si sice na míč sáhl, ale v cestě do sítě mu zabránit nedokázal. Tedy ne hned, jenže sudí Bastien se nakonec šel podívat na video a to mu ukázalo, že i když se jeho hodinky ozvaly, míč celým objemem brankovou čáru nepřešel.

S domácími fanoušky musel vývoj utkání dělat divy a jejich srdeční tep se asi dost naběhal, protože po třech minutách padl další gól! Tentokrát už regulérní, protože Bonaventura poslal průnikovou nahrávku v ideálním čase na nabíhajícího Riccarda Saponaru a ten už se nemýlil - 2:2.

Pak se hodně dlouho nic nedělo a "Fialky" si zkušeně hlídaly tohle skóre. Nakonec se jim ale přeci jen povedlo prosadit se ještě jednou. Sedm minut před koncem se opět nesmrtelný Bonaventura proháčkoval do vápna a přesný centr od něj zakončil Arthur Cabral!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Bastaron

2:1

Reagovat
Naseroslosos23

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele