Rekordman Haaland a stoprocentní Arsenal: 5. kolo Premier League v kostce

Extrémní očekávání fanoušků a expertů naplňuje Erling Haaland s lehkostí sobě vlastní. Po hattricku do sítě Crystalu Palace skóroval třikrát i ve vloženém kole proti Nottinghamu a na kontě už má devět zásahů. Nikdo v historii Premier League nevstřelil v úvodních pěti zápasech více gólů.

Součka potěšila efektivita West Hamu a premiérová Scamaccova trefa

Záložníka Tomáše Součka potěšila odpověď fotbalistů West Hamu na nepovedený začátek anglické ligy. "Kladiváři" v úvodních dvou kolech prohráli a neskórovali, v prvním utkání 4. předkola Evropské konferenční ligy však doma porazili dánský Viborg 3:1. Český reprezentant byl i rád i za útočníka Gianlucu Scamaccu.

Coufal se Součkem touží s West Hamem vyhrát finále Konferenční ligy v Praze

Obránce Vladimír Coufal má před sebou v nové sezoně ve West Hamu jasný cíl. Se spoluhráčem Tomášem Součkem by s "Kladiváři" rád vyhrál Evropskou konferenční ligu, jejíž finále se bude hrát na stadionu pražské Slavie, odkud oba do londýnského týmu přestoupili.

Jágr, Hložek, Vaclík či Souček. Charitativní aukce podepsaných dresů pomáhá Terezce

Původně to měl být letní sraz fotbalistů ročníku 1989, jejichž sen o profesionální kariéře se rozplynul dříve, než ochutnali první pivo. V posledních letech ale opavský turnaj CECA CUP představuje mnohem více. Pivo samozřejmě nemůže chybět, přece jen jsme v konzumaci zlatavého moku světovou velmocí, ovšem mnohem důležitější part hraje už 8. rokem charitativní podtext celé akce.

Ve Španělsku jsme hráli lépe než při domácí remíze, řekl Souček

Čeští reprezentanti hráli podle kapitána Tomáše Součka navzdory prohře 0:2 ve Španělsku ve čtvrtém utkání elitní skupiny Ligy národů paradoxně lépe než při týden staré domácí remíze 2:2 v Praze se stejným soupeřem. S dosavadním ziskem čtyř bodů je spokojený a věří, že národní tým se v září v závěrečných dvou zápasech skupiny udrží mezi nejlepšími celky.

Kdybychom první skórovali my, bylo by to jiné, řekl Souček

Podle kapitána Tomáše Součka by zápas Ligy národů v Portugalsku vypadal úplně jinak, pokud by Češi dokázali proměnit úvodní šanci a dostali by se do vedení. Z porážky 0:2 byl záložník West Hamu zklamaný, čtyři body po třech z šesti duelů elitní skupiny A2 ale považuje za dobrý počin. Ocenil výkon portugalského pravého obránce Joãa Cancela, který otevřel skóre.

Souček: Nejlepší by bylo, kdyby Ronaldo vůbec nevystřelil

Podle kapitána Tomáše Součka si musejí čeští reprezentanti ve čtvrtečním utkání skupiny A2 Ligy národů v Portugalsku při hlídání soupeřovy největší hvězdy Cristiana Ronalda vypomáhat ve více lidech a pokud možno ho vůbec nepustit ke střele. Věří, že reprezentanti podají stejně dobrý výkon jako v úvodních dvou duelech doma, v nichž získali čtyři body. Portugalce považuje za přímočařejší tým než minulého soupeře ze Španělska.

Přestupové spekulace: Kteří čeští reprezentanti mohou v létě změnit dres?

Letní přestupové okno se blíží a to znamená stále čilejší spekulace o tom, kteří hráči by mohli změnit dres. Je velmi pravděpodobné, že v nadcházejícím období se transfery budou týkat i českých reprezentantů. Minimálně odchod Adama Hložka (19) ze Sparty je prakticky jistou záležitostí. Jaké další opory národního týmu se v souvislosti s přestupy přetřásají?

Souček: Měli bychom jet do Frankfurtu s velkou sebedůvěrou v to, že postoupíme

Záložník Tomáš Souček navzdory čtvrteční úvodní domácí prohře 1:2 s Frankfurtem v semifinále Evropské ligy věří, že fotbalisté West Hamu jsou v odvetě schopní nepříznivý vývoj otočit a postoupit do finále. "Kladivářům" podle něj pomůže i vědomí, že v předchozích fázích vyřazovací části odvetná utkání se Sevillou i s Lyonem vyhráli.

Jubilejní hattrick CR7 a loupežníci z Brightonu: 33. kolo Premier League v kostce

Padesátý hattrick na klubové scéně, šedesátý v součtu s reprezentací. Cristiano Ronaldo opět ukázal, že je i v pokročilém fotbalovém věku zakončovatelem par excellence. Nebojácný Norwich odjel po jeho galapředstavení s prázdnou a pomalu, ale jistě míří zpět do EFL Championship. Manchester United naopak stále flirtuje s účastí v Lize mistrů i proto, že Brighton vynuloval Tottenham.

Souček si byl gólem jistý, zraněnému Westwoodovi popřál hodně štěstí

Tomáš Souček si byl jistý, že jeho pátý gól v této sezoně anglické ligy, kterým fotbalistům West Hamu zachránil remízu 1:1 v nedělním 33. kole s Burnley, bude platit, přestože hosté reklamovali hru rukou. Utkání poznamenalo ošklivé zranění záložníka hostů Ashleyho Westwooda, jemuž kapitán české reprezentace na dálku popřál hodně štěstí.

Kapitán Souček chtěl hrát i v přípravě s Walesem, gól ho potěšil

Kapitán české reprezentace Tomáš Souček chtěl po čtvrtečním vyřazení se Švédskem v semifinále play off o mistrovství světa nastoupit i do dnešního přípravného duelu ve Walesu. Národní tým pro něj představuje obrovskou čest. Navíc ho potěšil devátý reprezentační gól, kterým se v Cardiffu podepsal pod remízu 1:1.

Češi se po prohře ve Švédsku vrátili do Prahy a vstřebávají zklamání

Čeští fotbalisté se po čtvrteční porážce 0:1 po prodloužení ve Švédsku v semifinále play off kvalifikace o mistrovství světa dnes krátce po poledni vrátili do Prahy. Svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého se odpoledne budou na hotelu věnovat regeneraci a potom se již pomalu začnou připravovat na úterní přípravné utkání ve Walesu.

Souček i Vaclík vyjádřili kouči Šilhavému po vyřazení ve Švédsku podporu

Čeští fotbalisté se po porážce 0:1 po prodloužení ve Švédsku v semifinále play off o mistrovství světa postavili za trenéra Jaroslava Šilhavého a přáli by si, aby u mužstva pokračoval. Šedesátiletému kouči vyprší na konci července smlouva a není jasné, zda mu bude prodloužena.

Postup na MS by byl největší úspěch v reprezentační kariéře, řekl Souček

Tomáš Souček se loni s národním týmem probojoval do čtvrtfinále mistrovství Evropy, za největší úspěch reprezentační kariéry by ale považoval případný postup na světový šampionát v Kataru. K němu musí svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého ve čtvrtek v semifinále play off zvítězit ve Švédsku a o pět dní později v Polsku.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele