Největší úspěch kariéry a pohádka, brečel jsem, řekl po vítězném finále Souček

Záložník Tomáš Souček i několik hodin po zápase stále nemohl uvěřit tomu, že s West Hamem ovládl Evropskou konferenční ligu zrovna v pražském Edenu, kde před odchodem do londýnského klubu dlouhá léta hrával za Slavii.

Sezona může být nezapomenutelná, pokud vyhrajeme, burcoval Souček

Když loni v květnu připadlo pořadatelství finále Evropské konferenční ligy Praze, záložník Tomáš Souček okamžitě věděl, že se s West Hamem musí do zápasu o pohárovou trofej probojovat. Přání se mu splnilo a ve středu ho v Edenu, kde před odchodem do londýnského celku nastupoval za Slavii, čeká zápas proti Fiorentině.

Asi největší zápas mé kariéry, řekl před finále Konferenční ligy v Edenu Souček

Pro fotbalistu West Hamu Tomáše Součka bude středeční finále Evropské konferenční ligy proti Fiorentině v pražském Edenu, kde dlouhá léta hrával za Slavii, největším zápasem kariéry. Kapitán české reprezentace je rád, že Londýňané dostali domácí kabinu a jejich fanoušci zaujmou místa na severní tribuně.

Souček po postupu do finále: Vracím se domů, bude nám přát celé Česko

Záložník Tomáš Souček byl nadšený, že se mu s West Hamem a uzdraveným českým spoluhráčem Vladimírem Coufalem na lavičce náhradníků povedlo dojít do vysněného finále Evropské konferenční ligy, které se uskuteční v Praze na stadionu jeho bývalého klubu Slavie. Čtvrteční vítěznou odvetu semifinále v Alkmaaru označil osmadvacetiletý reprezentační kapitán za jedno z nejtěžších utkání kariéry.

Abychom byli velkým týmem, musíme takové zápasy zvládat, uvedl Souček

Podle kapitána Tomáše Součka je potřeba, aby česká reprezentace byla velkým týmem a zvládala podobné zápasy jako v Moldavsku. Národní celek na hřišti outsidera v druhém utkání kvalifikace o postup na mistrovství Evropy 2024 v Německu nečekaně remizoval bez branek a nepotvrdil úvodní páteční výhru 3:1 nad Polskem. Osmadvacetiletý záložník litoval své šance z nastavení prvního poločasu, kdy zblízka trefil břevno.

Chceme euforii kolem reprezentace přenést až na ME, vyhlásil Souček

Kapitán české reprezentace Tomáš Souček touží po pátečním povedeném vstupu do kvalifikace o mistrovství Evropy 2024 a výhře 3:1 nad Polskem udržet v pondělním utkání v Moldavsku euforii kolem týmu a ideálně ji přenést až do samotného turnaje. Myslí si, že podařený start do skupiny si Češi můžou pokazit pouze sami. Přeje si také, aby národní mužstvo navázalo na předešlou výhru v Kišiněvě z roku 2002.

Souček: Vstup do kvalifikace je důležitý, chceme proti Polsku zvítězit

Podle kapitána Tomáše Součka půjdou čeští reprezentanti do pátečního úvodního zápasu kvalifikace mistrovství Evropy proti Polsku s jasným cílem zvítězit. Osmadvacetiletý záložník West Hamu považuje první utkání skupiny vždy za obrovsky důležité, a to bez ohledu na to, že tentokrát změří síly dva hlavní favorité na postup. Souček zároveň na tiskové konferenci připustil, že Poláci jsou vzhledem k novému trenérovi Fernandu Santosovi trochu nečitelní.

Ve finálové pětici Fotbalisty roku jsou Barák, Hložek, Schick, Souček a Staněk

V užší nominaci na ocenění v anketě Fotbalista roku 2022 nechybějí dva její bývalí vítězové záložník Tomáš Souček a obhájce prvenství útočník Patrik Schick. Pětičlenný finálový výběr doplňují záložník Antonín Barák, ofenzivní univerzál Adam Hložek a brankář Jindřich Staněk. Vítěz bude vyhlášen v pondělí.

Brankář Staněk vyhrál podzimní část ankety Zlatý míč ČR o fotbalistu sezony

Brankář Jindřich Staněk ovládl podzimní část Zlatého míče a v novinářské anketě o nejlepšího českého hráče sezony má nakročeno k premiérovému vítězství. Šestadvacetiletý gólman Plzně získal v první polovině 27. ročníku ankety 455 bodů a před druhým záložníkem Antonínem Barákem má k dobru 35 bodů. Třetí místo průběžně patří kapitánovi české reprezentace Tomáši Součkovi.

Součkovi se na MS líbí překvapení, těší ho výkony spoluhráčů z klubu

Kapitán české reprezentace Tomáš Souček si pochvaluje, kolik je na mistrovství světa v Kataru překvapivých výsledků. Zároveň ho těší, že na turnaji zůstávají ještě čtyři spoluhráči z West Hamu. V rozhovoru pro média od Fotbalové asociace ČR řekl, že šampionát má velkou kvalitu a za favorita na zlato považuje Brazílii.

Letošní rok nebyl dobrý, ale máme potenciál, hledí do budoucna Souček

Kapitán Tomáš Souček věří, že nadcházející rok bude pro Česko úspěšnější než ten končící. Reprezentanti letos v 10 zápasech jen dvakrát zvítězili a nepříznivou bilanci potvrdili dnešní porážkou 1:2 v přípravě v Turecku. Podle Součka zápas rozhodla lepší koncovka domácích.

Na tréninku jsme se museli seznámit, řekl Souček o týmu před Faerskými ostrovy

Podle kapitána české reprezentace Tomáše Součka se národní tým pro závěrečný letošní sraz natolik proměnil, že se s několika novými spoluhráči musel na tréninku dokonce seznámit. Záložník West Hamu přesto věří, že Češi ve středečním přípravném utkání s Faerskými ostrovy v Olomouci potvrdí roli favorita a zvítězí.

Souček: Tohle vítězství jsme potřebovali, v poločase jsem nemohl popadnout dech

Záložník Tomáš Souček byl nadšený, že fotbalisté West Hamu o víkendu konečně dosáhli na první domácí vítězství v ligové sezoně a porazili Wolverhampton 2:0. Sedmadvacetiletý český reprezentant věří, že se "Kladiváři" po reprezentační přestávce dostanou do formy a budou stoupat tabulkou.

Neproměněnou penaltu beru na sebe. Kopl jsem to špatně, řekl Souček

Kapitán české reprezentace Tomáš Souček si po porážce 1:2 ve Švýcarsku v závěrečném utkání skupiny A2 Ligy národů hodně vyčítal, že po hodině hry neproměnil penaltu. Sedmadvacetiletý záložník byl přesvědčený, že pokud by vyrovnal na 2:2, měli by reprezentanti velkou šanci na obrat. Sestup do divize B hodnotil Souček negativně, tým podle něj ale ve většině zápasů s favority herně nezklamal.

Doma máme výbornou bilanci, upozornil Souček. Hlavní prý bude vstřelit gól

Kapitán Tomáš Souček věří, že se českým fotbalistům sobotní předposlední utkání Ligy národů proti Portugalsku povede výrazně lépe než červnový úvodní vzájemný duel. Národní tým podle něj v Lisabonu při porážce 0:2 podal nejhorší výkon z dosavadních čtyř zápasů ve skupině.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele