Nejlepší den mého života, řekl Mané po vítězství Senegalu na APN

Útočník Sadio Mané na závěr rozstřelu v nedělním finále afrického šampionátu proti Egyptu napravil zahozenou penaltu z úvodu utkání a proměněným pokutovým kopem potvrdil vítězství senegalských fotbalistů, kteří získali premiérové zlato. Devětadvacetiletý útočník už vyhrál s Liverpoolem Ligu mistrů i anglickou ligu, víkendový triumf ale označil za nejcennější v kariéře.

Mané nedohrál proti Kapverdám a skončil v nemocnici

Hvězda senegalské reprezentace Sadio Mané skončil po osmifinálové výhře nad Kapverdami (2:0) na africkém šampionátu v nemocnici. Kanonýr Liverpoolu utkání nedohrál kvůli bolestem hlavy po srážce s brankářem Vozinhou.

Solskjaerův hořký konec a Arsenal zpět na zemi: 12. kolo Premier League v kostce

Ostudu s Liverpoolem i nezdar v městském derby ještě "přežil", nejtěžší porážku s nováčkem v historii Premier League už nikoli. Vedení Manchesteru United došla trpělivost a Oleho Gunnara Solskjaera po zisku čtyř bodů z posledních sedmi utkání odvolalo. Norskému trenérovi definitivně "zlomil vaz" výprask 1:4 na stadionu šestnáctého Watfordu.

Salahův fenomenální slalom zastínil vše: 7. kolo Premier League v kostce

V městě Beatles se v neděli opět rozezněl populární chorál oslavující egyptského "faraona". Mohamed Salah totiž v očekávaném šlágru 7. kola proti Manchesteru City zvedl ze sedadel příznivce jak na Anfieldu, tak u televizních obrazovek. Jeho dechberoucí gól, na který budou minimálně fanoušci Liverpoolu ještě dlouho vzpomínat, ale k vítězství nestačil.

Klopp z incidentu s Maném vědu nedělá, věří, že vše vyřeší domluvou

Liverpoolský manažer Jürgen Klopp je přesvědčený, že roztržku se Sadiem Maném vyřeší domluvou. Senegalský útočník po čtvrtečním vítězství 4:2 nad Manchesterem United v anglické lize nepodal německému kouči ruku.

Souček pálí jako Baroš: 20. kolo Premier League v kostce

Jen co 20. kolo začalo, už bylo jasné, co bude hlavním tématem Premier League v kostce, která obléká starý kabát. Co to znamená? Už zase budou v článku ty nejkrásnější góly kola, už zase bude plný statistik, odkazů a čísel od WhoScored.com. No a to téma? Přece Tomáš Souček. Světec, sympaťák, jedlík bramborového salátu, miláček fanoušků West Hamu a Moyesova zbraň země-vzduch.

Zdemolovaní demolovali: Sestava 14. kola Premier League

Jako by to bylo včera, co Manchester United a Liverpool zažily historickou ostudu - a téměř v jeden den. Šestigólový debakl doma od Tottenhamu nebo ještě větší rychta od Aston Villy, na to nejen fanoušci postižených celků koukali s otevřenou pusou. Tenhle víkend se zahojili. Red Devils dali šestku Leedsu, Reds rozdrtili Crystal Palace, no a podle toho vypadá i sestava kola...

V nominaci na fotbalistu roku jsou Messi, Ronaldo i Lewandowski

V nominaci na cenu The Best pro nejlepšího fotbalistu roku 2020 podle Mezinárodní fotbalové federace FIFA jsou loňský vítěz Lionel Messi, Cristiano Ronaldo nebo Robert Lewandowski, který prožil skvělý rok s Bayernem Mnichov. Do jedenáctičlenného výběru se dostali ještě Thiago Alcantara, Kevin De Bruyne, Sadio Mané, Kylian Mbappé, Neymar, Sergio Ramos, Muhammad Salah a Virgil van Dijk.

Po Thiagovi se v Liverpoolu nakazil covidem i útočník Mané

Sadio Mané je druhým fotbalistou Liverpoolu, který se v tomto týdnu nakazil koronavirem. Před ním musel do karantény záložník Thiago Alcántara, jenž do týmu anglického mistra přišel v září z Bayernu Mnichov.

Senegalec Mané byl poprvé vyhlášen nejlepším fotbalistou Afriky

Senegalec Sadio Mané se poprvé v kariéře stal nejlepším fotbalistou Afriky. Sedmadvacetiletý útočník porazil egyptského spoluhráče z Liverpoolu Mohameda Salaha, který ovládl poslední dva ročníky ankety, a Alžířana Riyada Mahreze z Manchesteru City. Výsledky za rok 2019 byly vyhlášeny na galavečeru v egyptské Hurghadě.

Anglický glosář: O válce proti filmování a samých skorosatisfakcích

Kdy naposledy v jednu chvíli prohrávaly jak Liverpool, tak Manchester City? A kdy naposledy se tak dělo s týmy, které tou dobou oba seděly v poslední třetině ligové tabulky? Samozřejmě to nevydrželo, ale to nevadí — přesto tápání obou lídrů anglické nejvyšší soutěže představuje jeden z vrcholů 11. hracího víkendu...

Anglický glosář: O Rodgersově návratu a novém Robbiem Keaneovi

Další kolo Premier League je za námi a s ním se po "kostkovaném" intermezzu vrací také Anglický glosář. Pakliže tedy ještě nejste zaneprázdněni panikařením nad nadcházejícím rozpisem bez špičkové klubové kopané, nabízím vám ještě jeden rozptyl. Pokud tedy zrovna nefandíte Tottenhamu, ani jednomu z Manchesterů nebo... no, zhruba půlce ligy... protože v takovém případě spolu budeme panikařit tak jako tak...

V nominaci na fotbalistu roku jsou Messi, Ronaldo, Kane i Hazard

V nominaci na cenu The Best pro nejlepšího fotbalistu roku 2019 podle FIFA jsou Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Frankie de Jong, Matthijs de Ligt, Eden Hazard, Harry Kane, Sadio Mané, Kylian Mbappé, Mohamed Salah a Virgil van Dijk. Naopak se do ní nevešel loňský vítěz Luka Modrič.

Salah obhájil prvenství v anketě o nejlepšího afrického fotbalistu roku

Nejlepším africkým fotbalistou za rok 2018 byl v anketě pořádané tamní konfederací zvolen Egypťan Mohamed Salah. Útočník Liverpoolu navázal na svůj triumf z roku 2017, za sebou tentokráte nechal jiné dva hráče působící v anglické Premier League...

O hráče Afriky opět usilují Salah, Mané a Aubameyang

Finalisty ankety o nejlepšího hráče Afriky jsou stejně jako před rokem liverpoolští spoluhráči Muhammad Salah a Sadio Mané spolu s útočníkem Arsenalu Pierrem-Emerickem Aubameyangem. Loni vyhrál Egypťan Salah před Senegalcem Maném a Gaboncem Aubameyangem.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele