Nejlepší den mého života, řekl Mané po vítězství Senegalu na APN

07.02.2022, 14:44
Aktuality
Sadio Mané (© AFP)

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (40)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pochopiteľne mám zmiešané pocity, no Sadiovi to nejde nepriať, neskutočné zlatíčko .

Reagovat
Liquid

největší simulant na letošní Africe

Reagovat
Liquid

to neuslyší fanatičtí pooláci rádi

Reagovat
Remt

Šéf, král, bůh!

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Lojd

Dva roky zpatky vyhraje nejoslavovanejsi soutez na svete ale nejstastnejsi den je pro neho, kdyz vyhraje tuhle picovinu. Genialni.

Reagovat
pobody's nerfect

Vyhrál s narodakem, navíc poprvé v historii. Já ho chápu.

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat
thewall

Naprosto ho chápu. Jakože by kdokoliv z naší repre stavěl vítezství v LM nad vítězství nároďáku na Euru?

A nesrovnávej APN a Euro. Pro Maného může být Euro stejná pičovina jako pro tebe APN.

Reagovat
Benfica

Reagovat
alias

Reagovat
Seydou Doumbia

Vyhrát kontinentální šampionát pro celý svůj chudý národ a své bratry je důležitější než si vydobýt nějakou trofej s pár cizinci v Evropě, kteří nejsou více jako tví předci, rodina a národ. Jasný že LM je nejvetsi klubová trofej co se dá vyhrát, ale asi ne pro něj.

Reagovat
Igner Farnsworth

To už někteří v evropě zapoměli, že národ je víc než multikukti

Reagovat
doshcz

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
Benfica

Repre>klub

Reagovat
O.Giroud

Reagovat
C-M@ster

Nagano > Stanley Cup

Reagovat
Lojd

hm, vidim, ze vseci jedete tady ty 'srdecni zalezitosti', asi to chapu, ale samotnymu mne to nic nerika.

Reagovat
C-M@ster

Jakto? Máš místo srdce odpadkový koš?

Reagovat
Lojd

jo, piskal sem Real - Juventus

Reagovat
alias

je vidět jaký seš fotbalový trouba a neználek...pro africký kontinent je jejich mistrovství nej a stejně tomu tak je i pro africké hráče protože to hrají pro své země a né pro nějakého míšu z evropy co zná jen Real Madrid a Manchester United...

Reagovat
Lojd

Pres to jakej su fotbalovej trouba a neznalek vidim jakou kvalitu ma APN oproti Anglicke lize nebo Lize mistru (o tom se snad prit nemusime). Prijde mi logicky chtit uspet v tom nejlepsim, co existuje, proto bych za nejstastejsi den moji kariery povazoval prave tohle. No, jenze je tu ta argumentace nejakyma emocema a vztahem k zemi, takze pro neho asi muze bejt stastnejsi tohle. Osobne bych asi stejne radsi slavil Ligu mistru s Realem nez postup s Picinem do krajskyho preboru.

Neberu mu to, ze je to pro neho nejstastnejsi den v kariere. Jen mi to prijde vzhledem k jeho uspechum "zvlastni", protoze proste kvalitativne s tim, co uz dokazal Mane vyhrat APN proste picovina je.

Reagovat
thewall

Chápu, že to máš s repre jinak než drtivá většina lidí, ale nechápu, proč je pro tebe tak těžké pochopit tu drtivou většinu lidí.

Vyhrát z dresu zaměstnavatele špičkovou soutěž, která se hraje každý rok nebo vyhrát za rodinu, kmen, národ nejdůležitější soutěž kontinentu, který je mým domovem, která se nehraje každý rok a stanu se národním hrdinou?

Reagovat
Lojd

Ja ale nikde nerikam, ze to nechapu. Jen, ze mi to prijde 'zvlastni'. Konkurence v klubu a nasledne v anglicke lize a lize mistru je proste uplne jinde nez v Senegalu a APN. Proto je pro mne zajimavejsi uspet prave tady.

Reagovat
thewall

Právě, že to je těžko srovnatelné s mnoha důvodů.

Do klubu se dostaneš a máš smlouvu na několik let. Jsi v něm na denní bázi, hraješ s ním několik soutěží (v Anglii minimálně tři plus případně evropský pohár), řešíš, jak si říct o lepší podmínky, případně v určitých obdobích, jestli zůstat nebo změnit klub, ...

V repre je to v řadě aspektů jinak. Podceňuješ emoce spojené s původem, sounáležitostí se státem/národem/kmenem plus v jeho případě návratem "domů", kdy hraje před svýma pro své.

Vyhrát APN je nejméně tak složité, jako vyhrát LM. Nemáš tak kvalitní soupeře, ale nemáš ani tak kvalitní spoluhráče. Je snad více hráčů, kteří mají vyhrané APN než hráčů, kteří vyhráli LM?

Reagovat
Lojd

To ja priznavam, ze podcenuju ne-li primo zanedbavam tyhlety vzpominany emoce. Prave proto mi to prijde zvlastni, jelikoz vzhledem k tomu jak musis byt dobrej aby ses dostal do repre Senegalu a jak musis byt dobrej aby ses dostal do zakladu Liverpoolu jsou proste dve rozdilny veci. Nechci podcenovat reprezentaci Senegalu, ale urcite se shodnem na tom, ze v porovnani kvality Senegalu a Liverpoolu je propastnej rozdil. Tudiz prosadit se v Liverpoolu bych osobne bral jako vetsi uspech. Potom uz se muzeme bavit o narocnosti APN x LM v ramci Tebou jiz dobre zminenych protihracu a spoluhracu, kde se muze ukazat, ze obe souteze muzou rovnat. Ovsem porad je tu ta vec s tim, ze na zaklad v Liverpoolu musis ukazat vic nez na zaklad v Senegalu. Pisu jak sulin, sorry, snad je to pochopitelny.

Kazdopadne ale rozumim tomu, ze vsechno to, co jsem napsal vys je zbaveny prave vsech tech emocnionalnich pout.

Reagovat
bourbon

já si myslím, že dostat se do repre Senegalu je určitě těžší než do základu Liverpoolu.

prostě, když nejsi Senegalec, tak se tam nedostaneš

Reagovat
Lojd

Reagovat
thewall

V pohodě.

Souhlasím, že základ v repre Senegalu má jistý, ale v Liverpoolu musí neustále svou pozici obhajovat před dalšími vlčáky.

Reagovat
Lojd

a prave proto ze to tam ma tezsi bych si tehle uspechu s Liverpoolem cenil vic. Ale se chapem, neni treba dal si vypisovat dokola o tom samym.

Reagovat
smazaný uživatel

Počkej az se ti narodí dítě

Reagovat
bourbon

jo, a nebo tvojí ženě.

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
eleven11

Podľa fotky to má u prdele!

Reagovat
Bandita_Harry

Každý si na tej fotke nájde to svoje....

Reagovat
eleven11

Ale to víš že jo, brouku

Reagovat
Spalovač šancí

Protože ještě nevyhrál Gambáčligu

Reagovat
Bandita_Harry

Ešte 5 rokov Liverpool a potom Slávia

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele