Češi v zahraničí: Schick se vrátil na hřiště, poprvé v základu byl Šural

Josef Šural nastoupil v Turecku poprvé v základní sestavě, ale z povedeného výsledku se jeho Alanyaspor těšit nemohl. V úvodní jedenáctce dostal možnost i záložník nizozemského Eindhovenu Michal Sadílek. Po zranění se alespoň na pár minut vrátil na trávník Patrik Schick.

Češi v zahraničí: První gól Šurala a Vaclík pokořený Messim

Tomáš Vaclík ze španělské Sevilly se o víkendu zařadil do vcelku široké společnosti brankářů, kterým nastřílel hattrick fenomenální Lionel Messi. V Turecku zase Josef Šural dostal sice jen klasických 7 minut na konci zápasu, přesto stihl svůj premiérový gól v dresu Alanyasporu. K zajímavému souboji českých brankářů došlo ve Skotsku...

Češi v zahraničí: Hladký má za sebou debut, Vaněček kritiku

Brankář Václav Hladký se v minulém týdnu poprvé představil ve skotské lize po přestupu do St. Mirrenu. Tamní Premiership si zahrál premiérově i David Vaněček, který ale schytal za výkon pořádně ostrou kritiku od trenéra Hearts. Ve Španělsku vychytal čisté konto Tomáš Vaclík. To Petr Čech v Anglii i Tomáš Koubek ve Francii dostali od hvězdných soupeřů pořádně zabrat.

Nádherný večer, řekl Sadílek, podle trenéra udělal velký pokrok

Michal Sadílek zažil krátce před Vánoci jeden z největších okamžiků v kariéře, po kterém neměl slov. V sobotním utkání s Alkmaarem jej trenér PSV Eindhoven Mark van Bommel poslal po 29 minutách na hřiště, aby pomohl otočit nepříznivý stav 0:1. A devatenáctiletý český záložník si při svém druhém startu v nizozemské lize připsal vítězný gól.

Češi v zahraničí: Sadílek skóroval za PSV, Pavelka pokořil Besiktas

Předvánoční víkend byl v evropských soutěžích bohatý na české góly. Dařilo se především kanonýrům v Nizozemsku. Michal Sadílek vstřelil premiérový gól za PSV Eindhoven a pomohl k výhře nad Alkmaarem. Ve druhé lize skórovali také Václav Černý a Jaroslav Navrátil. Velké vítězství turecké Kasimpasy nad Besiktasem Istanbul pečetil brankou reprezentant David Pavelka.

Trochu mi ztěžkly nohy, řekl Sadílek o ligovém debutu za PSV

Český záložník PSV Eindhoven Michal Sadílek přiznal, že mu před pátečním debutem v nizozemské lize ztěžkly nohy. Na nervozitu ale na hřišti zapomněl i proto, že obhájci titulu doma deklasovali Excelsior Rotterdam 6:0 a devatenáctiletý středopolař jako náhradník pomohl ke třem gólům.

Češi v zahraničí: Kadeřábek asistoval, Kaša na Slovensku mírnil debakl

O víkendu čeští fotbalisté v zahraničních soutěžích dvakrát nezářili. Gól si připsal pouze obránce Filip Kaša za slovenskou Žilinu, jeho tým ale vysoko prohrál se Slovanem. Důležitou asistenci zapsal Pavel Kadeřábek z bundesligového Hoffenheimu. Brankář Zlámal ve Skotsku zase vychytal jubilejní desátou nulu v dresu Hearts...

Sadílek prožil ligovou premiéru v dresu PSV Eindhoven

Mládežnický reprezentant Michal Sadílek prožil ligovou premiéru za PSV Eindhoven. Za úřadujícího nizozemského šampiona odehrál závěrečných 12 minut při domácí výhře 6:0 nad Excelsiorem Rotterdam.

Češi v zahraničí: Novák pokořil Fenerbahce, poprvé ve Španělsku se trefil Pekhart

Na velkém vítězství 2:1 nad Fenerbahce se o víkendu gólem podílel obránce Trabzonsporu Filip Novák. Svůj první gól za španělské Las Palmas si připsal Tomáš Pekhart a branku ve druhé anglické lize vstřelil Jiří Skalák, ale sebrala mu ho teč spoluhráče. Podívejte se na jejich trefy a projděte si i ostatní evropské ligové soutěže, kde působí čeští fotbalisté.

Sadílek má za sebou premiéru za PSV, v poháru i asistoval

Český talent Michal Sadílek prožil ve čtvrtek soutěžní premiéru v dresu PSV Eindhoven. Odehrál celý zápas Nizozemského poháru a k výhře 4:0 nad třetiligovým Maassluisem přispěl asistencí.

Češi v zahraničí: Poprvé se trefil Vydra, Čech překonal tisícovku a Vaclík chytil penaltu

Dva čeští brankáři-legionáři mají za sebou obzvlášť povedený víkend. Petr Čech přispěl k vítězství Arsenalu 2:0 nad Evertonem a zapsal se do dějin Premier League jako první brankář, který dosáhl na 1000 úspěšných zákroků. Tomáš Vaclík ze Sevilly zase zlikvidoval penaltu na hřišti Levante a se spoluhráči mohl oslavit vítězství 6:2. Drobnou oslavu si zaslouží i útočník Matěj Vydra.

Češi v zahraničí: Vydra útočí na dvacítku, krásné góly dali Pospíšil s Marešem

Matěj Vydra pokračuje ve střelecky vydařené sezóně ve druhé anglické lize. V barvách Derby County už útočí na dvacítku. Krásně se trefovali také čeští fotbalisté v Polsku. Martin Pospíšil nezabránil prohře Jagiellonie s Plockem, Jakub Mareš přispěl pěknou brankou k remíze Zaglebie Lubin v Krakově s Cracovií.

Sadílek si dál buduje pozici v PSV, těsně mu uniklo turné s áčkem

Michal Sadílek, který byl podruhé vyhlášen nejlepším českým starším dorostencem, si dál buduje pozici v Eindhovenu. V uplynulém roce se stal kapitán týmu PSV do 19 let, připsal si první gólovou přihrávku za juniorku v druhé lize a nyní mu těsně unikla nominace na turné "áčka" v USA. Osmnáctiletý talent cítí, že se za rok opět zlepšil, k čemuž pomohl i přesun na defenzivnější pozici v záloze.

Michal Sadílek se podruhé stal starším dorostencem roku

Nejlepším starším dorostencem českého fotbalu se podruhé stal Michal Sadílek. Osmnáctiletý záložník PSV Eindhoven v anketě Fotbalové asociace ČR porazil druhého Martina Graiciara z Liberce a třetího Antonína Růska z Brna a obhájil loňský triumf. Výsledky byly vyhlášeny na 16. galavečeru Grassroots neprofesionálního fotbalu na pražském Žofíně.

Sadílek dostal v Eindhovenu vylepšenou smlouvu do roku 2020

Český talent Michal Sadílek podepsal v PSV Eindhoven novou smlouvu až do roku 2020. Původní kontrakt osmnáctiletého záložníka s třiadvacetinásobným nizozemským mistrem měl končit o rok dříve. Sadílek má navíc vylepšené podmínky.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele