Češi v zahraničí: Trefili se Lüftner i Kliment. Zazářil Pavlenka

V Dánsku se střelecky prosadili oba čeští zástupci Jan Kliment a Michael Lüftner. Premiéru ve druhé anglické lize má za sebou obránce Tomáš Egert a v zámořské Major League Soccer debutoval také záložník Bořek Dočkal. Mnoho pochval za svůj výkon si vysloužil i brankář bundesligových Brém Jiří Pavlenka.

Češi v zahraničí: Skórovali Kozák, Mareš i Pekhart, Čech chytil penaltu a slavil milník

Českým fotbalistům se víkendové zápasy v zahraničních soutěžích povedly. Nejvíc asi zazářil brankář anglického Arsenalu Petr Čech, který vychytal 200. čisté konto v Premier League a navíc se v zápase s Watfordem blýskl chycenou penaltou. Vedlo se i útočníkům. Tomáš Pekhart skóroval v Izraeli podruhé za sebou a prosadili se i další...

Češi v zahraničí: Na Koubka kopali dvě penalty, gól z nich nedostal. Pavelka porazil Galatasaray

Na české brankáře se o víkendu valily penalty. Dvěma pokutovým kopům musel čelit Jiří Pavlenka v bundeslize i Tomáš Koubek ve francouzské Ligue 1. Na velkém triumfu turecké Kasimpasy se podílel i záložník David Pavelka asistencí na vítězný gól.

Češi v zahraničí: Darida je zpátky ve formě, Mareš zazářil v Polsku

Vladimír Darida si připsal asistenci v dresu berlínské Herthy, gólově se v Championship opět prosadil Matěj Vydra. Ještě více zazářil při premiérovém startu v polské Ekstraklase Jakub Mareš.

Oba góly byly hodně smolné, řekl po prohře s CSKA Suchý

Nepovedený večer prožil v Lize mistrů český obránce Marek Suchý. Devětadvacetiletý stoper Basileje se totiž podepsal pod oba inkasované góly v utkání s CSKA Moskva, které po obratu vyhrálo 2:1 a vrátilo se do hry o postup. Švýcarský celek naopak promarnil možnost zajistit si s předstihem místo v osmifinále.

Suchého hrozba nejhorší kvalifikace nestraší, v Baku chce vyhrát

Pokud čeští reprezentanti ve čtvrtek v Ázerbájdžánu prohrají, zaznamenají nejhorší kvalifikační umístění v historii. Obránce Marek Suchý se však katastrofickým scénářem nestresuje, chce v Baku zvítězit a získat důležité body do koeficientu.

Víme, že ztráta by byla smrtící, musíme hrát chytře, řekl Suchý

I když čeští fotbalisté před osmým z deseti zápasů kvalifikace mistrovství světa ztrácejí na druhé Severní Irsko sedm bodů, kapitán Marek Suchý nepřestává věřit v baráž o šampionát. Věří, že reprezentanti ze sebe v pondělním utkání v Belfastu dostanou to nejlepší, co v nich je, protože jedině vítězství je udrží ve hře o závěrečný turnaj v Rusku.

Suchý: Rozhodčí mi řekl, že Hummels nefauloval Jankta

O prohře českých fotbalistů v páteční kvalifikaci s Německem (1:2) rozhodl gól z 88. minuty, kterému předcházel sporný souboj mezi skórujícím Matsem Hummelsem a Jakubem Janktem. Podle reprezentačního kapitána Marka Suchého se hostujícímu obránci mohl pískat faul, ale od rozhodčího Sergeje Karaseva se dozvěděl, že všechno bylo v rámci pravidel.

Suchý by s Němci při absencích Sivoka a Brabce měl řídit obranu

V posledních zápasech nepatřil do základní sestavy české reprezentace, před pátečním duelem kvalifikace mistrovství světa proti Německu se ale role stopera Marka Suchého změnila. Při absenci Tomáše Sivoka s Jakubem Brabcem je devětadvacetiletý kapitán Basileje podle počtu startů nejzkušenějším středním obráncem v národním celku...

Suchý se stal novým kapitánem Basileje

Obránce Marek Suchý se stal novým kapitánem Basileje. Devětadvacetiletý český reprezentant převzal pásku po argentinském záložníkovi Matíasi Delgadovi, který po vítězství v poháru a zisku titulu v minulé sezoně ukončil kariéru.

Suchý má jako pokladník reprezentace radost z gólů debutantů

V posledních třech zápasech reprezentace vždy skóroval některý z debutujících hráčů. Největší radost z toho má stoper Marek Suchý, který je pokladníkem národního týmu a za první start a první gól platí hráči do společné kasy nejvíce. V poslední době tak konto rychle narůstá.

V nejlepší jedenáctce švýcarské ligy jsou Vaclík, Suchý i Lecjaks

Do nejlepší jedenáctky švýcarské ligy za loňský rok se dostali tři čeští fotbalisté - brankář Tomáš Vaclík, jeho spoluhráč z mistrovské Basileje stoper Marek Suchý a další obránce Jan Lecjaks z Young Boys Bern.

Suchý se s Dánskem vrátí do sestavy a chce si říct o další šanci

Stoper Marek Suchý začal kvalifikaci mistrovství světa jako kapitán, po úvodních dvou zápasech se Severním Irskem a Německem ale vypadl ze sestavy a v posledních dvou utkáních s Ázerbájdžánem a Norskem zůstal jen na lavičce. V úterním přípravném zápase s Dánskem by měl opět nastoupit a rád by si dobrým výkonem řekl o další šanci.

Vypadalo to líp než na Euru se Španělskem, mínil kapitán Suchý

Přestože čeští reprezentanti podlehli v sobotním druhém utkání kvalifikace mistrovství světa na půdě Německa 0:3, podle kapitána Marka Suchého podali lepší a odvážnější výkon než na červnovém evropském šampionátu proti Španělsku, s nímž prohráli gólem v závěru 0:1. Stoper Basileje věří, že si národní tým spraví chuť v úterý výhrou doma nad Ázerbájdžánem.

Suchý: Zápas se Severními Iry může být jeden z nejdůležitějších

České reprezentanty povede do úvodního utkání kvalifikace mistrovství světa proti Severnímu Irsku jako kapitán Marek Suchý. Obránce Basileje by si přál, aby reprezentace zopakovala povedený start z předchozí evropské kvalifikace, kterou zahájila výhrou 2:1 nad Nizozemskem.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele