Podle Trpišovského je Masopust vyřazen do konce sezony

31.03.2022, 20:37
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (84)

Přidat komentář
Salfovic

Aspoň bude odpočatej na červnovou Ligu národů.

Reagovat
lada.sp

Reagovat
8lampard8

Reagovat
ratusek

Otázka je, zda bude chtít hrát

Reagovat
ladyboy arsenal

Reagovat
cr7sux

Reagovat
KnoxXx

Reagovat
Mimalu

Reagovat
spider_8

Reagovat
fabec1222

Reagovat
Cotton

Reagovat
Selänne

Reagovat
mistr129

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Radikal

Reagovat
Petr325

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kilobyte

Reagovat
krupa1919

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Maverick 65

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
Neon

Reagovat
KoryVCF

Reagovat
JessePinkman

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Greny

Reagovat
Fabregas@ole

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
Freedo

Velká modřina v oblastí třísel vede k vyřazení na několik měsíců? Ví někdo, jak to vlastně funguje a v čem tohle zranění brání sportu? Já jako laik jsem si myslel, že menší problém je natažení třísla a velkej natržení. Ale vůbec se nevyznám.

Reagovat
smazaný uživatel

No spíš to bude nějaký větší svalový poranění přitahovačů stehna, to že tam je modřina je doprovodnej projev toho, že tam prostě došlo k prokrvácení.

Reagovat
Freedo

Aha, díky za vysvětlení. Možná bych se zeptal, protože to vypadá, že se vyznáš..přijde ti to jako zranění z přetížení, nebo to může být jen smůla a blbej pohyb?

Reagovat
PP

oboje.. Navíc tomu neulevíš a sotva to "zkusíš" dřív, tak se to hned dojebe a týdny navíc..

Reagovat
Freedo

Také děkuju. Tak to je docela v prdeli. Snad to pořádně vylečí, ať to má už v pořádku. Je tam potom větší náchylnost k obnovení? Protože v článku se píše, že něco měl už dřív, ale neuvádí se úplně, jestli to byl stejný typ zranění.

Reagovat
Stana95

pokaždé, když si natáhneš/natrhneš sval, tak když se to vyléčí, tak se na tom místě poranění udělá malá jizva. A právě ta oblast kde je ta jizva je náchylnější na znovuporanění. To znamená, že čím víckrát si ten stejný sval zraníš, tím náchylnější na obnovu zranění ten sval je.

Prevence je samozřejmě silový trénink, což by na profi úrovni měla být samozřejmost, nicméně i u těchto vrcholových sportovců mívají hráči často hodně se opakující zranění určitého svalu. To je však vesměs hlavně způsobeno přetížením, neadekvátním zatížením po zranění (když hráč naskočí znovu do stejného tempa jako před zraněním, třeba v rozjeté sezóně), nebo kombinací obou (což je samozřejmě práce trenérů, aby se tohle nestalo).

Reagovat
Stana95

Tříslo samo o sobě si natáhnout ani natrhnout nemůžeš. Zraněním třísel se obecně nazývá jakákoliv bolest v této oblasti, nejčastěji jsou to právě ty přitahovače jak píše tady kolega.

V tříselném kanálu začíná docela velké množství svalů, a to zranění se může týkat v podstatě kteréhokoliv z nich, takže říct jen že má zraněná třísla je hodně neurčité. A co se týče té modřiny, tak to tipuju že u něj došlo k natržení právě toho dlouhého přitahovače, což je fakt zranění na hodně dlouho (i když se to nezdá).

Reagovat
Freedo

Reagovat
Selänne

Reagovat
ACSeRw!n

takze spis posileni

Reagovat
REPLIKATOR

Masopust pls

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Fridgiee

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
KoryVCF

Reagovat
Gedofrey

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Infi

Reagovat
GrimeBaller98

To je zase placka

Vzdyt ma milion hracu

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
koudys2

a kde brečí, ty chytráku ? Však jenom konstatuje, že namísto šesti týdnů bude mimo hru delší dobu.

Reagovat
GrimeBaller98

To neustaly breceni Slavie, kdyz maji milion hracu a druhej milion na hostovani, je fakt vtipny.

Muzou byt radi, ze takovej drevak se vubec dostane do repre.

A hlavne tohle neni pro Slavii zadny oslabeni

Reagovat
clinger

samozřejmě. hlavně na soupisce pro poháry viď. proto tam třeba s Lincem hráli poprvé Pudilové viď. víš o tom kulový

Reagovat
Martin9719

Asi spíš ty. Jako kdyby byl na Linz zraněn jen Masopust viď, teď bych řekl že vám bude krom Masopusta chybět asi jen Ševčík a Bořil - z důležitých hráčů.

Reagovat
Mass

Proč na toho idiota vůbec reaguješ?

Reagovat
mistr129

A nechápu, že Masopust normálně nehraje, vždyť má milion svalů

Reagovat
Rezan

už je konec Masopustu už je konec muziky...

Reagovat
Bucky

Tahle pseudoaférka mi přijde fakt k smíchu. Slavisti se tady poslední roky chvástají, jak je celá repre slávistická a jak jí táhnou jejich hráči a jak je to super. Teď si tu každý sere do hubu, jak je repre úplně k hovnu a že je pomalu pod úrovní Slavie tam posílat hráče. Fanoušci fakt k smíchu, vždy jen vyplivnou, co jim Tvrdík předžvýká do huby.

A brekot samotného klubu? Stěžovat si, že je zranění vina repre, když Masopust hrál už přes měsíc soutěžní zápasy a dvakrát od té doby odehrál 90 minut? Jestli někdo udělal chybu, tak to byla Slavie, když byl Masopust proti Fenerbahce zraněný a nebyl ani na lavičce a za 3 dny hrál 90 minut proti Hradci. Tam se to očividně posralo uspěchaným návratem, v derby nebyl zase ani na lavičce. Pokud je tak křehký a tak se o něj bojí, jak Slavie říká, tak je zvláštní, že ho nechají 4 dny před zápasem repre zase běhat 90 minut v lize.

A jestli Slavie bude tímhle způsobem tlačit na to, aby nehrál přáteláky repre "kvůli přetěžování" v podstatě žádný její hráč, tak se na tu repre fakt můžeme vysrat úplně. To může říkat jakýkoli klub a ohánět se poháry je úplně zcestné. Kolik hráčů na jaké úrovni má v kádru Slavie a kolik třeba Slovácko? Slavie nemá v lize ani jednoho hráče v TOP50 nejvytíženějších hráčů ligy, co do minut. Bah, jako nejvytíženější hráč Slavie má odehráno o nějakých 600 minut v lize méně, než třeba Sadílek nebo Vlkanova a o 500 minut méně než Wiesner, který má taky odehráno 7 zápasů v Evropě a k tomu nějaké zápasy v poháru a za repre. Nejvytíženější Čech ve Slavii je pak Holeš, který má odehráno v lize ještě o dalších 100 minut méně než Bah.

To, že se pak ještě od repre (a zcela poprávu, když to Slavie začala tahat do médií) dozvíme, že Slavie tlačila hlavně na to, aby nehrál Holeš, ale "nyní" křehoučký a náchylný Masopust byl na druhé koleji, to je jen taková třešnička na dortu.

Reagovat
clinger

rád bych viděl tu statistiku vytíženosti teda. páč to co píšeš mi přijde jako úplná blbost. když třeba Olyainka v poslední 2 měsících hrál každej zápas v evropě i lize...a že zrovna sparťan se bude ozývat. teď v pouťáku se megatalenti Hložek s Krejčím šetřili. Slavia naopak je vůči repre už dlouhodobě nejvstřícnější. díky euru prakticky nedostali opory volno a pak v létě logicky z předkol vyhučeli

Reagovat
LFC & STEVEN 8
Reagovat
Greny

Chudák takový Hlozek

Reagovat
Pablos

Nejvystřícnější ...drtivou většinu repre pauzy se jakože někdo zranil

Reagovat
Bucky

Olayinka má v lize odehráno jen 1233 minut a je v téhle statistice v lize na 142. místě, mezi Christiánem Frýdkem a Malínským. Skoro o 1100 minut méně, než celkový lídr Mikula. Olayinka byl na začátku sezóny zraněný a pak chvíli trvalo, než se vrátil stabilně do základu, na jeho pozici hrál Schranz, kterému se vstup do sezóny povedl. Ale od té doby co se do sestavy vrátil bude Olayinka asi určitě nejvytíženějším Slávistou. Ale to samé má třeba Krejčí ve Spartě, ze Sparťanů je až na 10. místě, ale od zranění hraje v podstatě všechno, co může a na jaře kromě stopky za karty a krátké zranění nevynechal ani minutu. Hložek nechyběl v základu o začátku listopadu, kdy měl lehké zranění a se Švédskem byl na trávníku taky 110 minut, což je taky trochu něco jiného než Masopustových 76. A pořád za Hložka prostě byla nějaká smysluplná alternativa, za Masopusta se počítalo s Havlem a ten vypadl.

Reagovat
jackinho10

Reagovat
Bucky

Fantastický argument. Úplně mi změnil pohled na svět.

Reagovat
jackinho10

Omlouvam se, jestli ti to prislo jako argument. Nemelo to tak byt. Tohle byla jen reakce, na tvou stupidne zaujatou slohovou praci, vyobrazena v jednom smajlu, ktery ji perfektne vystihuje.

Reagovat
ratusek

Tvl dyt sem dal jasná fakta

Reagovat
jackinho10

Promin, ale jasna fakta typu Wiesner odehral 7 zapasu v Evrope, z cehoz odehral 6 na podzim maji jakou souvislost? Dalsi vec, co znamena veta: Kolik hráčů na jaké úrovni má v kádru Slavie a kolik třeba Slovácko? A co je za blabol, ze ohanet se pohary je uplne zcestne?

Reagovat
Bucky

Ano, to je jasný fakt. Nebo myslíš, že zápasy na podzim teď nemají na hráče žádný vliv? Tím pádem asi Slavie zase trapně brečí, když si stěžuje, že měli hráči krátkou dovolenou. Vždyť příprava musí na odpočinek stačit.

Věta "Kolik hráčů na jaké úrovni má v kádru Slavie a kolik třeba Slovácko?" znamená, že Slavie operuje s úplně jinou šířkou kádru a postaví bez problému dvě jedenáctky, které v pohodě porazí většinu týmů v lize. Slovácko má občas problém vůbec vybrat někoho na ligové úrovni na střídání. A právě kvůli tomu je celkem zcestné se ohánět evropskými zápasy, když máš zápasy navíc, ale zároveň díky nim máš peníze, které ti umožní udržovat skoro 30 hráčů takové kvality v Áčku. Pokud ale Slavie drží 30 hráčů v kádru a nebude rotovat, tak je to jen a pouze její problém.

Reagovat
jackinho10

Je opravdu krasne, kdyz pises ze je jasny fakt, ze se maji pocitat i zapasy na podzim, ale zapasy evropskych poharu se nepocitaji, protoze mas sirsi kadr. Toto teda rozhodne neni zadny fakt, toto je tvuj subjektivni zaslepeny nazor, o kterem se evidentne nema cenu s tebou bavit, protoze si porad pojedes to sve. A zohlednovat sirku kadru je taky blbost. Nebo mi snad chces rict, ze kazdy z tech 30 hracu ma stejnou kvalitu? Podle tvoji logiky evidentne ano, tak verim, ze priste nebude problem kdyz reprezentace povola misto Masopusta napr Samka.

Reagovat
Bucky

Máš velký problém porozumět psanému textu, co? To, že Wiesner odehrál 7 zápasů v pohárech je prostě fakt. Pokud tomu nerozumíš, zjisti si, co jsou fakta.

Argument šířkou kádru je jednoduchý - kvalita sice nebude u všech hráčů stejná, ale ta nebude stejná ani napříč hráči v základní sestavě. Rozdíl je ale v tom, že náhradníci Slavie můžou v pohodě hrát v lize o titul, zatímco někteří náhradníci Slovácka můžou hrát možná tak o titul ve FNL. U Slavie je rotace prostě mnohem jednodušší a pohodlnější, než třeba u týmů jako je Slovácko. Ty zápasy navíc jsou bohatě vykompenzované penězi, které jim umožní udržovat tak obrovský a zároveň kvalitní kádr. Rotace je naprosto běžná a základní věc, se kterou se musí poprat i ty největší týmy.

A upřímně budu velice rád, když Samek dál poroste a příští kvalifikační cyklus ho uvidíme v repre.

Reagovat
jackinho10

A proc na jednu stranu pises, ze se evropske pohary nepocitaji a na druhou pises, ze Wiesner odehral 7 zapasu v Evrope? Meles proste sracky podle toho, jak se ti to hodi. Ty si tady proste jedes svoje s nejakou statistikou o tom kdo kolik odehral minut v ceske lize. A vubec nezohlednujes dalsi fakta, protoze podle tebe UZSI KADR. Ale to kolik napr slavisti odehrali v poslednim roce v ceske lize, v poharu, v evropskych poharech, v kvalifikacich repre, na EURU to je jedno, protoze Slavia ma sirsi kadr. S tebou se proste nema cenu bavit, ty si pojedes dal svuj antislavisticky pohled na vec a pritom rozumis fotbalu, jak koza petrzeli

Reagovat
Bucky

OK, ty asi nemáš problém s chápáním psaného textu, ty prostě jen neumíš číst. Ty jediný jsi napsal sračku, že se evropské poháry nepočítají. Já jsem psal, že argument poháry je nesmyslný třeba vůči Slovácku, které neodehraje v pohárech tolik zápasů, ale má taky kvůli tomu výrazně užší kádr bez jakékoli hloubky za základní sestavou a běžně střídajícími hráči.

Argument Wiesnerem dává naopak srovnání s klubem, který je na tom ekonomicky podobně a poháry taky hraje. A srovnával jsem "přetížené" Slávisty s Wiesnerem, který odehrál celkem v sezóně o parník větší nálož zápasů než Slávisti a to počítám jen soutěžní utkání, se započtením přípravných, které Slavie v zimě vynechala by na tom byla Sparta ještě podstatně lépe. Wiesner 3570 minut, Hložek 3391 minut, nejvytíženější Slávista Bah 2983 minut, druhý v závěsu Holeš 2707 minut, Olayinka 2238 minut, Lingr 2153 minut, Maspoust 1807 minut. Tahle čísla jsou součet za všechny soutěžní utkání téhle sezóny, takže nemáš pravdu, že to nezohledňuju.

Tímhle argumentem poukazuju na to, že jsou liché obě argumentační roviny, které od Slavie (ať už klubu nebo fanoušků) lítají - "my ale hrajeme poháry" a "naši hráči ale hrají víc, než jiní".

Víš, je celkem vtipný, když tu celou dobu nedáš jediný argument, jen dokola opakuješ, že jsem zaslepenej antislávista, který tomu vůbec nerozumí, ale přitom jsem si naopak na rozdíl od tebe dal záležet, opravdu jsem si hledal data, souvislosti a udělal jsem si názor na základě nich. Naopak ty jsi tu za zaslepeného debílka, který navíc trpí šíleným sebeklamem, že tu debatu vyhrává. Jediný předpoklad, který jsem měl a věděl jsem ho, byl, že Masopust už od zranění měsíc za Slavii kope a je tedy celkem vtipné vyčítat repre, že údajného "hráče po zranění" přetěžuje. S tím jsem do debaty šel, ale chtěl jsem si to ověřit na dalších datech a ta mi dala za pravdu, že reálně jsou ty argumenty Slávie ještě děravější, než jsem si původně myslel. Ale nedělám si iluze, že bych tě přesvědčil. To by tvoje ego neuneslo. Přitom uznat, že jsi se možná unáhlil by byl asi jediný způsob, jak bys z téhle debaty mohl odejít a nevypadat jako zaslepený debil. Škoda.

Reagovat
jackinho10

Ano tvuj argument vuci Slovacku jsem opravdu nepochopil. Vubec mi to tak nevyznelo. A je opravdu logicke, ze kdyz Slovacko nehraje evropske pohary, tak nepotrebuje mit tak siroky kadr jako Slavia. Ale podle tvych vyjadreni ma Slavia dve zakladni 11 s kterymi by hrala o titul. Na soupisce pro evropske pohary je kolik? 25 hracu? Slavia jich ma na celkove soupisce mozna 30, ze kterych 5 bylo tuto sezonu dlouhodobe zranenych. Nevim kolik hracu ma na soupisce Slovacko, ale tipuju ze se ta cislovka nebude tak dalece lisit od 25. Zadny klub v Evrope, ktery hraje evropske pohary a ligu netoci dve zakladni 11. To je totalni nesmysl.

Ano je pekne, ze sis dal tu praci a spocital kolik minut odehral ten ktery hrac, ale toto je naprosto nic nerikajici hledisko. Tak stejne ti tady muzu dat kolik minut odehral napr Masopust ne za sezonu, ale za rok napr treba v porovnani s Wiesnerem. A kdyz to cislo Masopusta bude vetsi, tak to bude znamenat co? Nehlede na to, ze takovy Wiesner mel krasnou dlouhou letni dovolenou. Navic kdyz se hrac vraci po zraneni, tak je urcite v jine fyzicke kondici, nez hrac, ktery stabilne hraje a trenuje. Uprimne, nechci to porovnavat a ani nemam zajem to dohledat. Tim vsim chci jen rict, ze napsat pocet minut kolik kdo odehral za sezonu je pouze a jen ukazatel poctu minut, nic vic a neznamena to, kdo je vic pretizeny. V tom uz nevidis kolik nabehal km, v jake rychlosti, v jake intenzite atd.

Ale me tady nejde o nejake obhajovani slavistickych hracu a Slavie. To ze se Masopust zranil, ok stane se. Ale proste kdyz ten hrac odehral vetsinu zapasu ve Svedsku a potom vetsinu ve Walesu, kde o nic neslo, tak za me je to chyba trenera reprezentace. Je nesmysl, kdyz bude rikat, ze hrac chtel hrat. Neznam hrace, ktery by nechtel hrat.

Reagovat
Bucky

Díky za změnu tónu, tohle hned vypadá na zajímavější diskuzi. Co se týká toho Masopusta a toho zda proti Walesu musel hrát, tak teoreticky nemusel. Ale kombinace toho, že Slavie nijak extra netlačila na to, aby nehrál (pokud je pravda, že nejdůraznější požadavek byl na šetření Holeše), hráč sám řekne, že chce hrát (máš pravdu, že zdravý hráč řekne vždy, že chce hrát, ale pokud cítil, že po těch křečích proti Švédsku není OK a něco ve svalu pořád cítí, tak by asi měl říct, že se necítí) a navíc ještě na pozici nemá alternativu a musel by tam tlačit někoho mimo pozici, když byl Havel zraněný, tak prostě chápu, proč ho trenér postavil. Obzvlášť, když za Slavii hraje měsíc a před srazem ho Slavie neměla problém postavit taky na celý zápas.

Třeba by měl být v tomhle repre systém flexibilnější. Nominace se dělala na dva kvalifikační zápasy a když to neklaplo, tak by bylo fajn na přátelák prostě poslat domů hráče, kteří jsou zranění nebo se chtějí šetřit a nahradit je mladšími hráči nebo nováčky, kteří mají zrovna formu. To by bylo fajn, ale popravdě si nejsem jistý, jak moc je reálné (a taky drahé) něco takového dělat v tak krátkém časovém horizontu a zda se to vůbec smí dělat, jestli prostě nominace na repre okno není fixovaná, i když jde třeba o přátelák.

Reagovat
jackinho10

V tomhle pohledu na repre s tebou naprosto souhlasim.

Reagovat
Bucky

Tady někde jsem měl pochopit, že diskuze fakt nemá v tomhle případě smysl. Nu což, chybama se člověk učí a třeba si to přečetl aspoň někdo, kdo si z toho nějakou informaci vzal.

Reagovat
ratusek

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
smazaný uživatel

Masopust je skleněnka a za jeho zranění si Slavia může z větší části sama, protože už před srazem ho i po zranění stavěli do každého zápasu. Ale obecně vidím repre v dnešní době jako přežitek. V dobách, kdy se hrálo "za pivo a párek", to byla čest nejen pro hráče, ale i pro jeho klub, navíc byl tehdy mnohem rozvinutější nacionalismus. Dnes je fotbal byznys jako kráva, kluby do hráčů investují miliony, repre má pak toho hráče zadarmo, klub z toho nemá nic, a když se tam hráč zraní, tak klub je oslabený a miliony tomu hráči musí platit dál. Navíc přijde i o peníze z potenciálního přestupu (což teda zrovna u Masopusta problém nebude, ale u většiny reprezentantů ano).

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele