Další články

Jubilant Koller je rád, že stále může hodně sportovat, trénovat ho neláká

Bývalý profesionální fotbalista Jan Koller, který dnes slaví 50. narozeniny, je rád, že mu zdraví stále umožňuje žít hodně aktivně a sportovat. Historicky nejlepší střelec české reprezentace hraje fotbal za Smetanovu Lhotu v okresním přeboru a věnuje se i malé kopané, hokeji či padelu. V rozhovoru s novináři řekl, že kariéra trenéra ani funkcionáře ho neláká.

Dino slaví padesátiny. Pět nejslavnějších momentů kluka ze Smetanovy Lhoty

Od slavného prvního rozhovoru v Ďolíčku z jara roku 1995 uplynulo už skoro třicet let. Od té doby prožil Jan Koller ve své kariéře mnohé. Skromný útočník na hřišti mohl vypadat jako někdo, kdo by měl dělat cokoli jiného, jen ne fotbal. I tak si ale získal slávu a uznání fandů po celém světě. Ve čtvrtek historicky stále nejlepší střelec české reprezentace oslavil padesátku.

Super Parade slaví 20 let! Lehmann říkal, že za něj mohu kdykoliv zaskočit, říká Koller

Mohl to být "Der Klassiker" jako každý jiný. Jan Koller (49) vstřelil v souboji Borussie s Bayernem na památném Olympijském stadionu v Mnichově gól, Dortmund však prohrál 1:2. Nic, na co by se o dvacet let později mělo vzpomínat. Jenže... Brankář Jens Lehmann (52) dostal za protesty červenou a vytáhlý útočník navlékl rukavice. Psal se 9. listopad roku 2002 a nyní po 20 letech Koller na slavný zápas zavzpomínal pro Livesport Zprávy.

Exkluzivní rozhovor s Janem Kollerem

Do kin míří dokument Jan Koller - Příběh obyčejného kluka. Jan Koller je doposud nejlepším střelcem české fotbalové reprezentace. Rok před svými 50. narozeninami přinesl svým fanouškům autobiografický film a při té příležitosti pro web Eurofotbal zavzpomínal na svou bohatou kariéru.

11.08.2022 Rozhovory 216 komentářů
Zaujalo nás

Premiéru filmu o Kollerovi kvůli pandemii přesouvají na srpen

Premiéru filmu Petra Větrovského o Kollerovi přesouvají tvůrci kvůli pandemii na 11. srpna. Snímek měl původně mít pod názvem Jan Koller - Příběh obyčejného kluka premiéru 3. února. ČTK o tom dnes za tvůrce informoval Vítek Rosenbaum.

Film o Kollerovi uvedou kina 3. února, TV až u příležitosti MS

Film Petra Větrovského o Janu Kollerovi uvedou tuzemská kina od 3. února pod názvem "Jan Koller - Příběh obyčejného kluka". Česká televize připravuje vysílání snímku na podzim, u příležitosti letošního mistrovství světa v Kataru...

Síň slávy českého fotbalu rozšířil kanonýr Koller

Síň slávy českého fotbalu se dnes rozrostla o nejlepšího reprezentačního kanonýra Jana Kollera. Po Pavlu Nedvědovi a Karlu Poborském je třetím hráčem své generace, který se mezi vybranou společnost zařadil, což považuje za obrovskou čest. Další bývalí spoluhráči z národního týmu jako Vladimír Šmicer, Petr Čech nebo Tomáš Rosický ho podle něj budou brzy následovat.

Záhady Zlatého míče: Proč letošní ročník nemusí být tím nejpofidérnějším

Na 21. říjen zrovna zcela výjimečně nepřipadá žádný mezinárodní den čehokoliv. Po letošku se však nabízí jednoduchá náprava — co takhle Mezinárodní den nekonečných hádek na fotbalových internetech? Jako každý rok totiž včera došlo na hodnocení všech nominovaných na Zlatý míč, a především tedy těch opomenutých. Zde je můj "hej, bývalo to i divnější" vzkaz...

Legendárního kanonýra Kollera trenérská profese neláká

Nejlepší střelec v historii české reprezentace Jan Koller je už půldruhého roku patronem reprezentační devatenáctky, která v nadcházejících dnech odehraje ve Zlíně a v Kroměříži první část kvalifikace o postup na mistrovství Evropy. Český výběr se utká s Lucemburskem, Makedonií a Chorvatskem a Koller by rád svou přítomností pomohl mladým reprezentantům k postupu do další části kvalifikace.

Koller je pořád v pohybu, po Blažkově exhibici ho dnes čeká další

Bývalý reprezentační kanonýr Jan Koller tráví fotbalový důchod hodně aktivně a podle svých slov je stále v pohybu. V pátek se v Praze zúčastnil rozlučky brankáře Jaromíra Blažka, už dnes se přesune do Dortmundu, kde si před 83 tisíci diváky zahraje na benefici jiného bývalého spoluhráče Dedého...

Koller se stále udržuje ve formě, trénuje s céčkem Monaka

I téměř čtyři roky po konci kariéry se nejlepší střelec v historii české reprezentace Jan Koller udržuje ve skvělé formě. Ukázal to při sobotní benefici Davida Jarolíma v Hamburku, kde byl v konkurenci bývalých bundesligových fotbalistů a českých reprezentantů nejlepším hráčem na hřišti.

Bývalý kanonýr Koller odstartoval v Monaku trenérskou kariéru

Bývalý český reprezentační útočník Jan Koller odstartoval Monaku trenérskou kariéru. Oba zápasy na lavičce "céčka" knížecího klubu vyhrál, jestli ale začne studovat na profesionální licenci, se jednačtyřicetiletý někdejší fotbalista ještě nerozhodl.

Koller otestoval kvality robotického brankáře

Snem každého trenéra je mít dokonalého brankáře, který chytí jakoukoli střelu. Alespoň symbolicky by jim přání vyplnit RoboKeeper. Robotického gólmana, řízeného dvěma kamerami, si dnes v Praze vyzkoušel i nejlepší střelec v historii české reprezentace Jan Koller a těžce pohořel.

Koller skóroval v premiéře za národní tým v plážovém fotbale

Historicky nejlepší střelec české reprezentace Jan Koller oslavil gólem svou premiéru v národním týmu plážového fotbalu. Bývalý elitní útočník přispěl k výhře 5:2 nad Slovenskem v dnešním přípravném duelu v Písku.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele