Reprezentant Zima má problémy s meniskem a čeká ho pauza

Reprezentační obránce David Zima kvůli problémům s meniskem nepomůže Turínu v nejbližších utkáních. O zdravotních potížích dvaadvacetiletého stopera informovala italská média. Podle serveru transfermarkt.com bude někdejší hráč Olomouce a Slavie mimo hru minimálně měsíc.

Stoper Zima věří, že se Češi navzdory řadě absencí rychle sehrají

Reprezentační stoper David Zima věří, že se národní tým ve čtvrtečním semifinále play off o mistrovství světa proti Švédsku vyrovná s absencí kompletní obranné čtyřky z loňského mistrovství Evropy. Obdivuje ofenzivní hráče soupeře, na základě osobní zkušenosti zejména Dejana Kulusevského.

Zima byl rád, že si proti Kuvajtu mohl po měsíci zahrát zápas

David Zima si pochvaloval, že si ve čtvrtek v přípravě proti Kuvajtu mohl po měsíci zahrát zápas. Jednadvacetiletý reprezentační obránce od října vysedává v FC Turín jen na lavičce, malým vytížením v klubu se ale nestresuje a věří, že brzy opět začne nastupovat. Po letním příchodu ze Slavie se již v novém působišti zabydlel a zlepšuje se v italštině.

Obránce Zima přestoupil z pražské Slavie do FC Turín

Dvacetiletý obránce David Zima přestoupil z pražské Slavie do FC Turín. Kluby o tom informovaly na svých webech. Podle italských médií dvojnásobný český šampion podepsal s účastníkem Serie A čtyřletou smlouvu.

Obránce Zima přestoupí ze Slavie do FC Turín

Obránce David Zima míří z fotbalové Slavie Praha do FC Turín. Dohodu klubů potvrdil serverům iDNES.cz a iSport.cz hráčův manažer Pavel Paska. Dvacetiletý hráč má do Itálie odletět dnes večer a po absolvování zdravotní prohlídky podepsat čtyřletou smlouvu. Slavia za něj údajně obdrží 150 milionů korun.

Reprezentanti ze Slavie dostanou na poslední dvě ligová kola volno

Slavia ve zbylých dvou kolech prvoligové sezony nepostaví hráče, kteří by mohli být nominováni na nadcházející mistrovství Evropy. Pražané jim po čtvrtečním vítězném finále domácího poháru dají na žádost trenéra české reprezentace Jaroslava Šilhavého volno. Informoval o tom předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík.

Zima dostal přednost před Delim a pomohl "vymazat" Vardyho

Obránce David Zima dostal v duelu úvodního kola vyřazovací fáze Evropské ligy proti Leicesteru možná trochu překvapivě v základní sestavě Slavie přednost před zimním navrátilcem Simonem Delim a svůj part zvládl na jedničku. Dvacetiletý zadák spolu s kolegou ze stoperské dvojice Ondřejem Kúdelou nepustili hvězdného útočníka Jamieho Vardyho do šance a přispěli k remíze 0:0. Zima už se nemůže dočkat venkovní odvety, která pro něj bude životním zápasem.

Zima hrál poprvé po koronaviru, během nemoci se mu hůře dýchalo

Slávistický David Zima tři týdny zápolil s koronavirem a hůře se mu dýchalo. Dvacetiletý stoper se po prodělané nemoci vrátil na trávníky v dnešním šlágru 17. ligového kola proti Jablonci a pomohl k čistému kontu a výhře 3:0. Po jasném vítězství pochválil tým za výkon, který se podle něj v české nejvyšší soutěži jen tak nevidí.

Zimu nominace hodně překvapila, dozvěděl se o ní u snídaně

Obránce David Zima připustil, že ho dodatečná nominace do české reprezentace na středeční utkání Ligy národů se Slovenskem v Plzni velmi překvapila a že na pozvánku do národního A-týmu zatím nepomýšlel. Připustil, že za ni vděčí především Slavii a jejím trenérům. Dvacetiletý stoper věří, že u jedné nominace neskončí.

V nominaci české reprezentace Zima nahradil Hovorku

Českou reprezentaci před středečním závěrečným utkáním roku se Slovenskem opustí kvůli zranění obránce David Hovorka. V nominaci ho nahradí jeho klubový spoluhráč z pražské Slavie David Zima, který se dočkal premiérové pozvánky do národního A-týmu. Na tiskové konferenci po dnešní výhře 1:0 nad Izraelem o tom informoval mluvčí reprezentace Petr Šedivý.

Jedna z největší výher v kariéře na klubové úrovni, řekl Zima

David Zima považoval vítězství 1:0 nad Leverkusenem v 2. kole základní skupiny Evropské ligy za jeden z největších triumfů v kariéře. Devatenáctiletý obránce si připsal svůj druhý start v evropských pohárech a vůbec první v hlavní fázi. Připustil, že Pražané měli problém hrát do plných poté, co byl už ve 22. minutě vyloučen hostující Karim Bellarabi.

Na podzim hrál Zima jen třetí ligu, teď přiblížil Slavii k titulu

Ještě před půlrokem hrál obránce David Zima pouze třetí ligu za olomouckou rezervu. Po zimním příchodu do Slavie se ale zabydlel v základní sestavě a v sobotu svým prvním gólem v nejvyšší soutěži pomohl na startu nadstavby k vítězství 3:1 v Ostravě, které lídra tabulky přiblížilo k obhajobě titulu. Devatenáctiletý stoper věří, že Pražané promění hned úvodní mečbol a o zisku mistrovského primátu rozhodnou už ve středečním dalším kole v domácím šlágru s Plzní.

Slávistický debutant Zima byl v úvodu z nezvyklého postu zmatený

David Zima si ve 22. kole první ligy proti Opavě odbyl soutěžní premiéru ve slávistickém dresu. Devatenáctiletý olomoucký odchovanec nenastoupil na tradiční pozici stopera, nýbrž na postu defenzivního záložníka po lídrovi Tomáši Součkovi, který odešel do West Hamu. Úvodních 20 minut byl Zima z nové role zmatený, ale pak si zvykl. Trenér Pražanů Jindřich Trpišovský je z jeho přínosu pro mužstvo nadšený.

Slavia angažovala z Olomouce mladého obránce Zimu

Kádr pražské Slavie posílil talentovaný obránce David Zima. Devatenáctiletý zadák bude ve vedoucím týmu české ligy hostovat do konce sezony a Pražané na něj mohou uplatnit opci na přestup. Červenobílí o tom informovali na svém webu.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele