Zima do Hamburku nepůjde, rýsuje se obráncův návrat do Slavie

29.01., 20:18
Aktuality
David Zima (© AFP)

Přesun Davida Zimy z Turína do Hamburku měl být hotovou věcí. Poté, co se v posledních měsících ohromně trápil, měl vyrazit do Německa za herní praxí. Podle Gianlucy de Marzia je ale vše jinak, Zima má mít namířeno do Slavie. Tuto informaci záhy potvrdila i německá odnož Sky Sports, podle které podepíše reprezentační obránce v Edenu kontrakt do roku 2028. Přestupová suma má činit 4,5 milionu eur (cca 111,6 milionu korun).

Zhruba kolem Vánoc vypadnul David Zima definitivně z rotace turínského FC. Aby toho nebylo málo, v podstatě neustále měl problémy se zdravím.

Jeho zimní odchod byl tak téměř jistou věcí. Hovořilo se o zájmu z Turecka i Španělska, nicméně o nominaci na letní EURO měl nakonec bojovat v Hamburku, jenž hraje druhou Bundesligu.

Psalo se o tom už několik dní, mělo být všechno hotovo. V pondělí v podvečer však výborně informovaný italský novinář Gianluca di Marzio hlásí změnu.

"Zdálo se, že opravdu zamíří do Hamburku, ale jednání s německým klubem se zadrhla. Obránce se tak vrací do pražské Slavie," píše na svém webu a zmiňuje, že by mělo jít o trvalý přestup.

Turínu Zimův odchod přijde vhod, jelikož už má na přestupovém trhu nachystanou přímou náhradu, která je stejně stará. Díky Zimově odchodu se uvolnily finance i prostor na přestup Mattea Lovatta ze Salernitany, o kterého Turín mocně stál a v závodu o něj předběhl Udinese.

Autor: eFotbal.cz / David Zlomek

Komentáře (303)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele