Zima se vrací do Edenu, Slavia za něj zaplatila rekordní sumu

31.01., 22:34, aktualizováno 31.01., 22:56
Aktuality

Poslední dny se intenzivně spekulovalo o návratu Davida Zimy do Slavie, ten se nyní přetavil ve skutečnost. Třiadvacetiletý stoper se stal historicky nejdražší koupí jakéhokoliv českého klubu, když za něj červenobílí zaplatili 4 miliony eur.

Zprvu to vypadalo, že se český reprezentant vydá za herní praxí na hostování do Hamburku, nakonec však dal Turín přednost okamžitému prodeji. Zima tak definitivně zakončil své italské angažmá, ve kterém se mu i vinou zdravotních problémů nepovedlo nastálo prosadit do základní sestavy.

"Od začátku přestupního období to pro mě bylo opravdu hodně náročné. Byla spousta klubů, která měla zájem. Byly to jak zahraniční kluby z lepších evropských soutěží, ale také z nižších soutěží. Klubů bylo hodně, docela se to mlelo. V duchu jsem doufal, že by mohla vyjít Slavia. Bylo to ale jako na houpačce. Nakonec se to definitivně potvrdilo, za což jsem moc šťastný. Teď už musím jen makat a zlepšovat se každým dnem," těší se Zima.

Šance na restart a boj o letní mistrovství Evropy se mu dostává v klubu, ze kterého po jediné sezoně odešel do zahraničí za částku atakující 6 milionů eur. Jeho návrat Slavii vyšel zhruba o třetinu levněji, přesto jde spolu s příchodem Nicolae Stanciua do Edenu o nejvyšší částku, jakou kdy kterýkoliv český klub zaplatil. Sešívaní předstihli vlastní nákup Petera Olayinky i sparťanské akvizice Tala Ben Chaima a Stanciua, jenž tak na horních příčkách figuruje dvakrát.

"O Davida jsme stáli od začátku přestupního období. Byl to on sám, kdo to rozhodl v náš prospěch, přestože na něj existovaly nabídky blížící se dvojnásobku naší transferové ceny. Vážím si toho, že dal přednost Slavii v konkurenci dalších pěti evropských klubů a navíc respektoval výši platového stropu klubu," věří šéf vršovického celku Jaroslav Tvrdík.

Autor: Martin Vejdělek / infotbal.cz

Komentáře (414)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele