Nesmíme vnímat, že hrajeme s AC Milán, nabádá Zima před osmifinále EL

06.03., 20:48
Aktuality
David Zima v souboji s Rafaelem Leãem (© AFP)

Obránce David Zima věří, že Slavia může ve čtvrtečním úvodním osmifinále Evropské ligy favorizovaný AC Milán překvapit. Podle třiadvacetiletého českého reprezentanta bude klíčové, aby si Pražané příliš nepřipouštěli, proti jak silnému soupeři hrají. Zima také na tiskové konferenci uvedl, že je nadšený z návratu na slavný stadion San Siro, kam zavítal už s FC Turín, kde působil před návratem do Edenu ještě v lednu.

Slavia má podle Zimy větší šance tím, že půjde jen o jeden dvojzápas. "Tohle je vyřazovací fáze, v lize máte 40 zápasů, během kterých se střetnete dvakrát. Ve čtvrtek to bude rarita. Má to svá specifika. Nesmíme vnímat, kde a s kým hrajeme. Uděláme všechno pro to, abychom byli úspěšní," citoval klubový web Zimu z tiskové konference.

S Turínem na San Siru dokázal vloni v lednu v oslabení zvítězit nad AC v osmifinále domácího poháru 1:0 po prodloužení. "Na San Siro mám spoustu vzpomínek. Hráli jsme tady třetí kolo Serie A a prohráli 1:3. Tehdy jsem zápas sledoval jen z lavičky," podotkl Zima.

"Lepší vzpomínku mám z minulé sezony, když jsme na San Siru vyřadili AC z domácího poháru. Je to super stadion, na kterém soupeří nejlepší týmy na světě. Cítím z něj naprosté nadšení z fotbalu," pochvaloval si reprezentační obránce.

Těší se na souboje s ofenzivními hvězdami domácích. Na hrotu útoku aktuálně třetího týmu Serie A nastupuje Olivier Giroud, na křídle pak Rafael Leao. "S Leaem jsem se už párkrát setkal. Napoprvé to bylo dost složité, ještě jsem ho neznal a občas to hořelo. Postupem času a každým dalším zápasem přišla zkušenost a sebevědomí, mé výkony gradovaly," řekl Zima.

"Pořád je to ale top hráč světového formátu, který je rozdílovým článkem celého týmu. Budu šťastný, když nastoupí všechny hvězdy. Pulisic, Giroud, Hernandez - na souboje s nimi se těším," doplnil.

V Turíně působil od léta 2021 a novinářům odpovídal i v italštině. "Teď jsem si uvědomil, že na tiskové konferenci jsem v Itálii ještě nebyl. Co se týče klasických rozhovorů, první jsem zvládl asi po pěti měsících," řekl Zima s úsměvem.

Autor: ČTK

Komentáře (6)

Přidat komentář
$$CaptainKokotko

Jj, nastavte si v hlavách že hrajete se Zlínem

Reagovat
Firkraag

Reagovat
Witcher

Teď dává angažmá Zimy smysl,jeho působení a zkušenosti ze série A budou klíčový faktor.

Reagovat
Salfovic

Jo, poradí klukům, z jaké části lavičky je na San Siru nejlepší výhled.

Reagovat
Zemun

Reagovat
Firkraag

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele