Další články

Bild: Hložek na odchodu z Leverkusenu. Zájem o českého reprezentanta je z Itálie a Anglie

Adam Hložek (21) bude v létě podle německého deníku Bild na prodej. O českého reprezentanta, který se po odchodu z pražské Sparty nedokázal naplno prosadit do základní sestavy Leverkusenu, údajně jeví zájem římské kluby AS a Lazio i potenciální nováčci Premier League Leicester a Leeds, kteří jsou aktuálně na čele anglické Championship. "Odchod z Německa nevnímám jako dobrý krok," myslí si expert Livesport Zpráv Jan Morávek (34).

Dvanáct českých podpisů na Meisterschale: Od triumfu Kadlece k triu z Leverkusenu

Bundesliga oslavuje svého nového krále. Letitá nadvláda Bayernu je u konce, Leverkusen se definitivně stal mistrem po nedělním vítězství nad Brémami. A německá nejvyšší soutěž také poznala nové české mistry, v pořadí osmého, devátého a desátého. Před ním se radovalo sedm Čechů z Meisterschale, naposledy tomu bylo v roce 2009. Dva z nich slavili triumf dvakrát.

Hložek si zranil kotník a bude Leverkusenu chybět tři až čtyři týdny

Český reprezentant Adam Hložek si v sobotním bundesligovém utkání Leverkusenu na hřišti Unionu Berlín poranil kotník na levé noze. Bayer dnes oznámil, že se jednadvacetiletý útočník vrátí do týmu za tři až čtyři týdny.

Na oslavy bude čas, teď nás čeká zápas v Berlíně, byl opatrný Alonso

Lídr Bundesligy Bayer Leverkusen je blízko zisku historicky prvního ligového titulu, ale trenér Xabi Alonso (42) v pátek varoval, že závod ještě není u konce, přestože sedm kol před koncem má tým, jehož součástí jsou i Adam Hložek (21), Matěj Kovář (23) a Patrik Schick (28), na druhý Bayern Mnichov náskok 13 bodů.

Leverkusen chce posílit ofenzivu. Bude to znamenat odchod Hložka?

Bayer Leverkusen je blízko k mistrovskému titulu, účast v Lize mistrů už má téměř zajištěnou. A zatímco Patrik Schick je po uzdravení klíčovou součástí kádru, s Adamem Hložkem se podle německých médií příliš nepočítá. A pokud by Xabi Alonso v létě získal jednoho z německých reprezentantů, byl by odchod českého křídelníka velmi pravděpodobný.

Tři góly ze čtyř. Hložek s Schickem režírovali výhru Leverkusenu v přípravě

V české galapředstavení se proměnil nedělní přípravný zápas Bayeru Leverkusen s italským druholigovým týmem z Benátek. Bundesligový lídr vedl už v poločase vysoko 3:0, když dvě branky vstřelil Adam Hložek a zbývající zásah obstaral Patrik Schick. Po pauze pak německý tým náskok udržel a zápas vyhrál 4:1.

Hložkovo nelíbivé vysvědčení: Boj o minuty i nálepka útočníka na poloviční úvazek

Když dostane šanci, snaží se ukázat, že si zaslouží další. Adam Hložek (21) ale nemůže být s dosavadním angažmá v Leverkusenu spokojený. Zatímco trio Victor Boniface, Patrik Schick a Florian Wirtz je gólově potentní, někdejší sparťanský klenot sbírá herní praxi po minutách. I proto jej německý magazín Kicker označil za "útočníka na poloviční úvazek".

Alonso se rozplýval nad návratem Schicka. Chválil i bodujícího Hložka

Trenér Leverkusenu Xabi Alonso po čtvrteční výhře v Evropské lize proti Molde (5:1) pochválil střelce úvodní branky Patrika Schicka i jeho kolegu z útoku Adama Hložka, jenž skóroval dokonce dvakrát. Španělský kouč ocenil nejen kvalitu v zakončení, ale i celkový přístup obou českých reprezentantů.

Hložek před Polskem: Jedeme pro tři body, ale musíme uhlídat Lewandowského

Podle ofenzivního univerzála Adama Hložka bude v pátečním utkání kvalifikace mistrovství Evropy v Polsku jedním z klíčů k úspěchu to, aby Češi dokázali uhlídat největší soupeřovu hvězdu Roberta Lewandowského. Pětatřicetiletého kanonýra Barcelony stále považuje za jednoho z nejlepších útočníků na světě. Hložek zároveň ve videorozhovoru pro média od FAČR připustil, že se pere s aktuálním menším vytížením v Leverkusenu...

Začalo to tím nejhorším možným scénářem, vzpomíná Hložek na start v Leverkusenu

Adam Hložek loni přestupoval ze Sparty za téměř půl miliardy korun do Leverkusenu a první sezona v Německu byla plná zvratů po osobní i klubové stránce. Český útočník se nakonec probojoval do základní sestavy, s týmem navíc opustil sestupové pásmo a rychle se vyšplhal na pohárové pozice.

Hložek, Krejčí, Čech nebo Jágr. Charitativní aukce podepsaných dresů pomáhá Ondrovi

Původně to měl být letní sraz fotbalistů ročníku 1989, jejichž sen o profesionální kariéře se rozplynul dříve, než ochutnali první pivo. V posledních letech ale opavský turnaj CECA CUP představuje mnohem více. Pivo samozřejmě nemůže chybět, přece jen jsme v konzumaci zlatavého moku světovou velmocí, ovšem mnohem důležitější part hraje už 9. rokem charitativní podtext celé akce.

Ve finálové pětici Fotbalisty roku jsou Barák, Hložek, Schick, Souček a Staněk

V užší nominaci na ocenění v anketě Fotbalista roku 2022 nechybějí dva její bývalí vítězové záložník Tomáš Souček a obhájce prvenství útočník Patrik Schick. Pětičlenný finálový výběr doplňují záložník Antonín Barák, ofenzivní univerzál Adam Hložek a brankář Jindřich Staněk. Vítěz bude vyhlášen v pondělí.

Hložek nechybí v nominaci na bundesligového nováčka za leden

Útočník Adam Hložek může ve své první bundesligové sezoně získat ocenění pro nejlepšího nováčka za měsíc leden. Dvacetiletý hráč Leverkusenu po zimní přestávce přispěl gólem k výhře 2:0 nad Bochumí a předtím v dalším vítězném zápase v Mönchengladbachu (3:2) si připsal asistenci. Spolu s ním jsou v tříčlenné nominaci podle webu bundesliga.com Karim Adeyemi z Dortmundu a Arne Engels z Augsburgu.

Hložek už se v Leverkusenu adaptoval a chválí trenéra. Xabi Alonso je legenda, říká

Leverkusenu načal jarní část sezony znamenitě, porazil Mönchengladbach 3:2 a Bochum 2:0. Českého fanouška musí těšit fakt, že významnou roli v obou utkáních hrál český mladík Adam Hložek (20), který se navíc pod vítězství nad Bochumí podepsal gólem. "Adaptace chvíli zabrala, ale teď už se tu cítím jako doma a taky přesně vím, co se ode mě chce," říká Hložek v rozhovoru pro Livesport Zprávy.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele