základní část, 16. kolo
12.11.2022 15:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Jablonec doplatil na mizernou disciplínu. Ladra gólem dorovnal svůj nejlepší ligový výkon

Mladá Boleslav v 16. kole Fortuna Ligy otočila duel na půdě Jablonce a zvítězila 2:1. Úvodní branku sice zaznamenali domácí, v závěru první půle se ovšem na straně Severočechů nechal vyloučit David Heidenreich, jehož tým v této sezoně obdržel už sedm červených karet. Hosté navíc záhy získané výhody využili brankou Tomáše Ladry, který si připsal pátou trefu ligového ročníku a dorovnal své dosavadní sezonní maximum. V průběhu druhé půle viděli červenou kartu i hosté, přesto zásluhou Vojtěcha Kubisty strhli výhru na svoji stranu.

Severočeši před dvěma týdny snadno skolili České Budějovice, v následném duelu v Olomouci se ovšem vrátili k výsledkovým nezdarům. Jednoznačná porážka 0:3 navíc znamenala, že nevyhráli už čtvrtý z posledních pěti duelů. Mladá Boleslav v minulých třech kláních vždy nastřílela tři góly a jako blesk z čistého nebe se do čela klubové tabulky střelců vyšvihl záložník Daniel Mareček. Ten naposledy dvěma góly překonal Teplice.

Ve střelecké formě hrající hosté měli blíže k úvodní brance i proti Jablonci, když domácí brankář přecenil své schopnosti s míčem, který se po jeho ztrátě objevil na kopačce Jiřího Skaláka. Ten sice technickou střelou z hranice vápna obstřelil bránícího hráče, ale rotující balon pouze proletěl vedle pravé tyče. Skóre se tedy měnilo až v 18. minutě na druhé straně, jelikož krásnou křižnou přihrávku vyslal za obranu soupeře Vladimir Jovovič a po kličce gólmanovi bez problému zakončil Pavel Šulc. V závěru prvního dějství situaci pro Jablonec zkomplikoval stoper Heidenreich, když po ostrém skluzu obdržel červenou kartu. Mladá Boleslav využila početní převahy záhy. Gólem do šatny se po průnikové přihrávce do vápna vyznamenal Ladra.

Úvod druhého dějství probíhal spíše opatrně, jelikož ani jeden z týmů se příliš do nebezpečných situací nehrnul a většina akcí na půli soupeře končila rohovým kopem. V 74. minutě přišla červená karta i pro tým z Mladé Boleslavi. David Šimek jako poslední hráč hasil únik osamoceného útočníka stažením zezadu a právem byl předčasně poslán do sprch. Oslabení hosty ale příliš nepoznamenalo, jelikož v 87. minutě rozhodl o vítězství po vydařeném úniku odchovanec Jablonce Kubista.

Mladá Boleslav tak potvrdila zlepšující se výkony a vyhrála už třetí ligový duel z posledních čtyř. Další soutěžní utkání čeká oba týmy až na konci ledna.

Autor: Livesport.cz / Matěj Chomát

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele