základní část, 29. kolo
11.04.2021 14:30 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

Donyell Malen (© AFP)

PSV ve Venlu nezaváhalo a udrželo se na druhém místě Eredivisie

Eindhovenský celek neustále musí odvolávat tlaku konkurenčního Alkmaaru, nicméně i v tomto případě svou úlohu zvládl a vrátil se na druhou pozici nizozemské nejvyšší soutěže. V tuto chvíli má na kontě jednašedesát bodů a před třetím AZ je díky lepšímu skóre, za vedoucím Ajaxem opět zaostává o propastných jedenáct bodů. VVV naopak prohrálo na ligové scéně již podesáté za sebou a se záchranou to nebude mít vůbec jednoduché.

Svěřenci trenéra Jose Luhukaye se stále nacházejí na šestnácté barážové pozici s dvaadvaceti body a na sedmnáctou příčku Emmenu disponují už pouhým jednobodovým náskokem. Jasný favorit tohoto nedělního utkání potvrzoval svou dominanci od samého začátku a v úvodním poločase měl míč ve svém držení ze třiasedmdesáti procent. Do vedení se dostal ve 13. minutě, kdy se prosadil Cody Gakpo.

Teprve jednadvacetiletý útočník využil naprosto geniální patičky od Donyella Malena, na chvíli se zjevil ve volném prostoru a svou ránu z hranice šestnáctky nechytatelně usměrnil do pravého dolního rohu. Poté byl k vidění spíše nudnější průběh a ten trval až do konce první půle. Za zmínku snad stojí jen střelecký pokus Maxe z nastaveného času, se kterým si bez větších potíží poradil brankář Kirschbaum.

Ani po změně stran se obrázek hry příliš neměnil, domácí se v ofenzívě nemohli k ničemu dočkat a hosté naopak vyčkávali. Druhou uklidňující trefu přidali v 59. minutě, již posedmnácté v tomto ligovém ročníku totiž skóroval kanonýr Malen. Po hezké přízemní kombinaci stanul na pravém křídle Dumfries a krásnou křižnou přihrávku našel před brankou právě dvaadvacetiletého forvarda, jenž z bezprostřední blízkosti snadno rozvlnil síť.

Od tohoto okamžiku tempo hry výrazně opadlo, PSV si s přehledem hlídalo dvougólový náskok a zkušeně svého protivníka vůbec k ničemu nepustilo. Teď ho čeká čtrnáctidenní přestávka a po ní přivítá nevyzpytatelný Groningen, VVV se konečně pokusí prolomit svou dlouhou šňůru bez bodového zisku v Rotterdamu s místní Spartou.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele