základní část, 29. kolo
11.04.2021 16:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Sebastian Haller (© AFP)

Ajax udělal další krok k zisku titulu, venku skolil Waalwijk zásluhou Hallerovy trefy

Když se Waalwijk radoval naposledy z domácího vítězství nad Ajaxem, psal se rok 1988. A tuhle nelichotivou bilanci s amsterdamským gigantem nezměnil k lepšímu ani v aktuálním měření sil, i když nejtěsnější možná porážka se na druhou stranu alespoň nerovná papírově očekávanému vyššímu rozdílu mezi oběma týmy. Hostům zařídil vítězství Sébastien Haller.

Svěřenci trenéra Erika ten Haga ve čtvrtek prohráli v Evropské lize po úctyhodně dlouhé šňůře čtyřiadvaceti zápasů napříč všemi soutěžemi, a potřebovali si tak spravit náladu před následnou odvetou proti římskému AS. Svůj úkol splnili, byli na hrací ploše nebezpečnějším týmem, po statistické stránce také působili o něco aktivněji, a úspěch si tedy zřejmě zasloužili.

Špatnou zprávou pro Ajax může být bezpochyby ztráta Davyneho Rensche, který prý musel opouštět hřiště kvůli svalovému problému zhruba po hodině hry, a stěží odhadovat, jestli se stihne dát do kupy do klání v pohárové Evropě. Poslední dobou se zranění u de Godenzonen docela množí, mimo hru jsou aktuálně i Daley Blind, Maarten Stekelenburg či Perr Schuurs.

Domácí stratég Fred Grim měl k dispozici kompletní kádr, tedy až na již nějakou tu dobu indisponovaného Luuka Wouterse a Morada El Haddoutiho, jeho vybraná sestava každopádně nevstoupila do utkání tím nejlepším způsobem. Waalwijk si zkrátka nepohlídal Hallera, který ve 14. minutě akrobaticky usměrnil balón ke vzdálenější tyčce po centru zleva od Tadiče.

Hostům vlastně jen stačilo rozvlnit síť v tomto případě a následně hlídat náskok. Suma sumárum, lidově řečeno, moc se na jeho udržení až do závěrečných minut nenadřeli. Přece se ale museli mít na pozoru hlavně v 74. minutě, to když si jeho sok vytvořil asi největší šanci utkání, avšak Ngonge trefil brankovou konstrukci a spoluhráč Meulensteen nemířil přesně.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele