základní část, 18. kolo
23.01.2021 20:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

PSV nezaváhalo s Waalwijkem a porazilo ho o dvě branky

Favorizované PSV naplnilo papírové předpoklady proti zachraňujícímu se Waalwijku a nakonec zvítězilo po výsledku 2:0, díky tomuto tříbodovému zisku zůstalo ne třetím místě se čtyřiceti body a minimálně do nedělního odpoledne ztrácí na vedoucí Ajax jediný bod. Hosté se po většinu zápasu houževnatě bránili, nicméně ani v útočné fázi nezaháleli a za svůj výkon by si alespoň čestný gól zasloužili. V tabulce jsou stále patnáctí se čtrnácti body.

Úvodní poločas mohl přinést velké překvapení, neboť domácí si téměř až do samotného konce žádnou gólovou možnost nevypracovali, naopak podceňovaní hosté se ozvali hned třikrát. Nejprve chtěl otevřít skóre tohoto sobotního utkání Daneels, jenž obdržel chytrou přihrávku do šestnáctky protivníka a okamžitě vystřelil, ovšem mířil jen doprostřed branky a pozorný gólman Mvogo dokázal jeho ránu odvrátit na rohový kop.

Ihned na to se dostal k odraženému míči Meulensteen, nicméně i jeho střele chyběla větší přesnost a domácí brankář tak znovu zasáhl. Ve 29. minutě zahrozil po přímém volném kopu také Stokkers, ale Mvogo opět podržel svůj výběr a balón famózně vytěsnil do zámezí. Když už se zdálo, že se do kabin bude odcházet za nerozhodného stavu, tak v poslední možnou chvíli udeřil izraelský kanonýr Eran Zahavi.

Zkušený třiatřicetiletý záložník se postavil ve druhé minutě nastavení k přímému volnému kopu z osmnácti metrů a balón nechytatelně zakroutil do bližší šibenice, naprosto bezmocný brankář Lamprou se stačil pouze ohlédnout. Eindhovenský gigant po této nádherné brance zvýšil svou aktivitu i po změně stran, ale dlouho se nemohl k ničemu dostat. Svůj náskok pojistil až zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem zásluhou Pabla Rosaria.

Ten po rychlém brejku obdržel přesnou nahrávku do volného prostoru od Thomase a ze čtrnácti metrů zamířil z první do pravého spodního rohu, Lamprou se natahoval marně. Ve zbývajícím průběhu již k ničemu nebezpečnému nedošlo. RKC se příště pokusí vyhrát po necelých dvou měsících nad rivalem ze Sittardu, svěřenci trenéra Rogera Schmidta zavítají na půdu beznadějně posledního Emmenu.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele