základní část, 28. kolo
04.04.2021 14:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů PSV Eindhoven (© AFP)

PSV nemělo s Heraclesem větší potíže a vrátilo se na druhé místo Eredivisie

PSV před čtrnácti dny nezvládlo důležitý duel s Alkmaarem (0:2) a před tímto nedělním zápasem kleslo na třetí místo tabulky, ovšem nyní dokázalo přehrát Heracles hladce o tři branky a je opět druhé s osmapadesáti body, před svým úhlavním rivalem se nachází díky lepšímu skóre. O svém úspěchu nad týmem z Almela rozhodlo již krátce po dvaceti odehraných minutách, jelikož vsítilo hned dva branky a tu třetí přidalo v samém závěru.

Svěřenci trenéra Franka Wormutha naopak přišli o svou čtyřzápasovou šňůru bez porážky a patří jim devátá pozice se šestatřiceti body. Jasný favorit vstoupil do tohoto utkání naprosto skvěle a již po necelých devíti minutách vsítil vedoucí gól. Donyell Malen převzal balón po nadýchaném centru od Boscagliho, pak se na levé straně snadno prosmýkl kolem bránícího Renteho a z mírného úhlu nekompromisně zavěsil k bližší tyči kolem brankáře Blaswiche.

Domácí pokračovali v aktivní hře i nadále a svůj náskok pojistili o dvanáct minut později. Aktivní Boscagli poslal vynikající pas do předbrankového prostoru a našel hlavičkujícího Denzela Dumfriese, jehož prudký pokus ze sedmi metrů zapadl s pomocí země přímo do vzdálenější šibenice. Následně tempo hry přeci jen lehce opadlo, eindhovenský výběr nikam nespěchal a především se soustředil na pozornou práci v defenzívě.

Nicméně necelých pět minut před přestávkou mohli hosté vykřesat naději na bodový zisk, neboť ze střední distance napřáhl Burgzorg a gólman Mvogo jeho nepříjemný projektil brilantně zneškodnil. V polovině druhého dějství se na opačné straně blýskl Blaswich, příliš prostoru totiž dostal Gakpo a hostující strážce jeho hlavičkový pokus skvěle odvrátil do zámezí. Heracles si však až do závěrečného hvizdu další slibnou příležitost nevypracovalo.

Naopak s přibývajícím časem hrálo na stále větší riziko a v nastaveném čase inkasovalo potřetí. Střídající Mohammed Ihattaren zhruba po čtvrthodině hry strávené na trávníku zkusil vystřelit z levého rohu pokutového území a jeho kroucená střela se náramně snesla do protějšího horního růžku, bezmocný Blaswich se jen naprázdno proletěl vzduchem. PSV v příštím kole zavítá na půdu trápícího se Venla, Heracles se střetne s Willemem.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele