základní část, 26. kolo
14.03.2021 14:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Donyell Malen (© AFP)

Feyenoord neprohrál s PSV ani posedmé v řadě a z Eindhovenu si veze cenný bod

Ve šlágru 25. kola nizozemské nejvyšší soutěže nakonec vítěz znám nebyl, mírně favorizované PSV totiž nedokázalo otočit vývoj proti Feyenoordu a rozešlo se s ním smírně po výsledku 1:1 V tabulce Eredivisie se sice udrželo na druhé pozici s pětapadesáti body, ovšem jeho náskok na třetí Alkmaar činí už jen tři body a naopak vedoucí Ajax se mu může ještě vzdálit. Rotterdamský celek znovu ukázal, že se mu na nedělního rivala dlouhodobě daří.

Nyní s ním neprohrál již posedmé za sebou, ovšem vzhledem k současné situaci určitě chtěl vybojovat všechny tři body, jelikož největší konkurenti Vitesse i Alkmaar zvítězili a rotterdamskému celku se lehce vzdálili. Tomu stále patří pátá pozice se sedmačtyřiceti body. V tomto ostře sledovaném duelu bylo mnohem zajímavější úvodní dějství, po změně stran tempo hry přeci jen opadlo a oba soupeři se spíše soustředili na obrannou činnost.

První větší možnost se urodila již po necelých sto dvaceti sekundách hry a vytvořili si ji svěřenci trenéra Rogera Schmidta, ale nebezpečná rána z první v podání Maxe proletěla těsně vedle pravé konstrukce. Za dalších osm minut byl poprvé vidět jediný střelec domácího celku Donyell Malen, nicméně s přízemní střelou nejlepšího kanonýra eindhovenského giganta si dokázal poradit připravený brankář Marsman.

Hosté naprosto nečekaně udeřili přesně po odehrané čtvrthodině. Kapitán Steven Berghuis stál na konci parádní přízemní kombinace svých spoluhráčů a z osmnácti metrů nádherně zakroutil balón ke vzdálenější konstrukci. Feyenoord od tohoto momentu výrazně ožil a svůj náskok mohl pojistit za další tři minuty, avšak ve vyložené možnosti neuspěl Linssen a svůj razantní projektil usměrnil o decimetry vedle levé tyče.

Krátce po odehrané půlhodině se netrefil mezi tři tyče ani hostující Geertruida, jenž pro změnu o kousek obstřelil pravou tyč. Ve 38. minutě přišla Malenova chvíle. Teprve třiadvacetiletý forvard převzal naprosto geniální kolmici od Götzeho a pohotovým obloučkem přehodil bezmocného Marsmana. Těsně před koncem první půle chtěl hostům vrátit vedení Sinisterra, jeho pokus z bezprostřední blízkosti však brilantně zneškodnil gólman Mvogo.

Do druhého poločasu vstoupili oba soupeři s mnohem větší dávkou opatrnosti a na předvedené hře to bylo znát. PSV bylo přeci jen o něco aktivnější a tlačilo se za rozdílovou trefou, jenomže za zmínku stojí pouze šance Dumfriese z 76. minuty, kterou naprosto bravurním zákrokem zlikvidoval Marsman.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele