základní část, 12. kolo
13.12.2020 16:45 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

PSV potvrdilo dobrou formu a Utrecht zdolalo po výsledku 2:1

PSV ve čtvrtek snadno zdolalo kyperskou Omonii a díky tomu si zajistilo postup do jarní fáze Evropské ligy z prvního místa, nyní přivítalo houževnatý Utrecht a na třech bodech se pořádně natrápilo. Do poločasové přestávky sice vedlo o dvě branky, nicméně předtím přežilo slibné šance protivníka a po změně stran se strachovalo o výsledek až do závěrečného hvizdu, v nastaveném čase totiž mohlo inkasovat vyrovnávací trefu.

Eindhovenský celek alespoň částečně odčinil poslední remízu s Heerenveenem (2:2) a se sedmadvaceti body se posunul na druhé místo, za vedoucím Ajaxem stále zaostává jen o body tři. Utrecht nevyhrál v Eredivisii pošesté za sebou a je až desátý s pouhými dvanácti body. První možnost nedělního utkání byla k vidění po odehrané čtvrthodině, kdy Gustafson díky skvělé přihrávce pálil o decimetry vedle levé tyče.

Ihned na to dokázal rozvlnit síť Kerk, avšak jeho gól neplatil kvůli odmávanému a následně i odpískanému ofsajdu. Domácí favorit šel z ničeho nic do vedení přesně po půl hodině hry. Kanonýr Donyell Malen vsítil již svou čtrnáctou branku v probíhajícím ročníku po prudké přihrávce Götzeho z pravé strany šestnáctky a vynikající patičkou se štěstím překonal pozdě reagujícího gólmana Paese.

Za dalších sedm minut byl rozdíl ve skóre dokonce dvoubrankový. Ofenzivní klenot Malen měl tentokráte na svědomí finální nahrávku, když vyzval ke skórování Mohammeda Ihattarena a ten z hranice pokutového území náramně zavěsil do levé šibenice. Těsně před koncem úvodního dějství chtěl na opačné straně snížit aktivní Kerk, jenomže jeho tvrdou ránu výtečně odvrátil do zámezí připravený brankář Mvogo.

V 57. minutě mohl definitivně rozhodnout Max, ale po přímém volném kopu orazítkoval jen břevno. Pak se hned dvakrát vytáhl Mvogo, neboť skvěle zlikvidoval dělovku zblízka od Kerka i nebezpečnou střelu Mimouna Mahiho. Právě marocký záložník vykřesal naději na bodový zisk v 71. minutě, jelikož se zjevil zcela osamocen ve středu šestnáctky a snadno rozvlnil síť. PSV se ve zbývajícím průběhu nikam netlačilo a na defenzivnější pojetí málem doplatilo v samém závěru, kdy byl na poslední chvíli zablokován Sander van de Streek.

Autor: Viktor Sandev / soccerway.com, livesport.cz, sporttube,com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele