základní část, 30. kolo
24.04.2021 18:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Eran Zahavi (© AFP)

PSV těsně zdolalo Groningen a nyní znovu bude čekat na odpověď Alkmaaru

PSV potvrdilo papírové předpoklady proti Groningenu a nakonec ho přehrálo po výsledku 1:0. V tomto sobotním zápase na trávníku dominovalo a rozhodně mohlo zvítězit i vyšším rozdílem, jenže hned tři jeho branky nebyly uznány po zásahu VAR. Domácí i přesto mohou být spokojeni, neboť se udrželi na druhém místě Eredivisie se čtyřiašedesáti body a před třetím Alkmaarem si momentálně vytvořili tříbodový náskok.

Svěřenci trenéra Rogera Schmidta si navíc udrželi teoretickou šanci na titul, i když za vedoucím Ajaxem zaostávají o devět bodů, a pokud jejich rival v neděli porazí právě Alkmaar, tak jejich plamínek naděje pravděpodobně zhasne. FC naopak prohrálo podruhé v řadě, je stále šesté se šestačtyřiceti body a po tomto kole ho může předskočit sebevědomě hrající Utrecht.

Jasný favorit si v prvním poločase vytvořil několik vyložených možností, nicméně ani jednu nepřetavil ve vedoucí trefu. Gakpo krátce po odehrané čtvrthodině totiž napálil pouze břevno, přesně v polovině úvodního dějství se vytáhl brankář Padt proti ráně zblízka v podání Malena. Následně selhali ve vyložených šancích také izraelský kanonýr Eran Zahavi se Sangarém, jelikož oba dva netrefili prostor tří tyčí o několik decimetrů.

Naopak po změně stran mohli z ničeho nic udeřit hosté, ale rána El Messaoudiho skončila jen na levé konstrukci. Domácí poprvé rozvlnili síť v 56. minutě, kdy se do poloprázdné branky trefil Zahavi, ovšem jeho trefa nakonec nebyla uznána, neboť Dumfries se při předchozí přihrávce dostal s míčem za brankou čáru. PSV rozhodlo o svém úspěchu krátce po odehrané hodině, po dělovce Malena totiž zahrál rukou ve vlastní šestnáctce bránící Dammers.

Na penaltový puntík si postavil míč právě Zahavi a bez větších potíží skóroval střelou doprostřed branky. Eindhovenský gigant přidal druhý gól v 70. minutě, jenomže zásah Gakpa neplatil vinou těsného ofsajdu. Necelých deset minut před závěrečným hvizdem se nezapsal do listiny střelců ani Malen, který sice překonal Padta přízemním projektilem, bohužel i jemu byl nakonec odpískán milimetrový ofsajd.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele