základní část, 16. kolo
13.01.2021 18:45 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Albert Gudmundsson a Teun Koopmeiners (© AFP)

Alkmaar ve šlágru vloženého 16. kola zaskočil PSV a porazil ho o 3:1

V očekávaném souboji mezi PSV a Alkmaarem se nakonec radoval hostující celek, který po dvou předchozích remízách tentokráte zvítězil v Eindhovenu nad silným PSV v poměru 3:1. Jeho hrdinou se stal kapitán Teun Koopmeiners, který dva góly dal a na jeden navíc přihrál. AZ se v tabulce stále nachází na páté pozici s jednatřiceti body, domácí výběr klesl na čtvrtou příčku se čtyřiatřiceti body.

Svěřenci trenéra Rogera Schmidta prohráli v této ligové sezóně teprve podruhé a zřejmě se na nich podepsal velmi náročný program, neboť v neděli sehráli nesmírně náročný souboj s Ajaxem (2:2). Hosté se naopak po delší době vzchopili a o svém úspěchu rozhodli hlavně v prvním poločase hned dvěma góly. Za vedoucím Ajaxem stále zaostávají o bodů osm, PSV ztratilo kontakt a na amsterdamského giganta ztrácí čtyři body.

Středeční duel začal opatrněji a v úvodní půlhodině se příliš zajímavých momentů neurodilo. Poté se Alkmaar dostal z ničeho nic do vedení. Calvin Stengs vymyslel parádní kolmici za obranu pro Boadua a brankář Mvogo byl v souboji příliš pozdě, hostujícího útočníka tak evidentně podrazil. Rozhodčí Gözübüyük neváhal s nařízením pokutového kopu ani vteřinu a míč si následně postavil na penaltový puntík právě Koopmeiners.

Ten prokázal pevné nervy a nechytatelně zamířil doprostřed branky do protipohybu brankáře Mvoga. Neuběhlo ani dalších devět minut a hosté vedli dokonce o dvě branky. Přesnou mušku měl znovu Koopmeiners, jenž se po rohovém kopu Karlssona z pravé strany zjevil u bližší konstrukce a naprosto neuvěřitelným obloučkem přehodil marně se natahujícího Mvoga, o této trefě se určitě bude mluvit ještě hodně dlouho.

Domácí po změně stran přidali a snížit se jim povedlo po necelé hodině hry. K přímému volnému kopu z dvaceti metrů se postavil Philipp Max a svůj technický pokus náramně usměrnil k bližší tyči, brankář Bizot se stačil pouze ohlédnout. Asi pětadvacet minut před závěrečným hvizdem chtěl zkompletovat svůj hattrick Koopmeiners, avšak jeho standardní situaci ze střední vzdálenosti fantasticky zneškodnil Mvogo.

S přibývajícím časem začalo hrát PSV na obrovské riziko a v poslední minutě základní hrací doby inkasovalo potřetí. Stengs si navedl míč blíže do středu a z dvanácti metrů nebezpečně vystřelil, jeho přízemní projektil smolně srazil za záda bezmocného Mvoga bránící Teze. Eindhovenský klub v příštím kole zavítá do Rotterdamu a pokusí se vyzrát na rozjetou Spartu, Alkmaar se střetne s podceňovaným Den Haagem.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

O 2 a více pro domácí tým. Ještě jsem se nedíval, jestli má i bukwice z tipáče stejný názor.

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkný výmrd.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele