základní část, 7. kolo
01.11.2020 16:45 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

PSV nemělo s Den Haagem žádné problémy a zvítězilo hladce 4:0

PSV i přes rozsáhlé problémy s nemocí COVID-19 potvrdilo roli jasného favorita proti Den Haagu a bez větších potíží ho přehrálo o čtyři branky. V prvním poločase se dostalo do vedení z pokutového kopu, další trefy přidalo po přestávce. V tabulce Eredivisie se proto udrželo na třetím místě se šestnácti body a na vedoucí Ajax má stále dvoubodové manko. ADO naopak v této sezóně prohrálo už popáté a patří mu patnáctá příčka se čtyřmi body.

První zajímavější moment byl k vidění po necelé čtvrthodině hry, kdy Van Ewijk evidentně podrazil Erana Zahaviho a rozhodčí Kamphuis ukázal na penaltový puntík, svůj výrok nezměnil ani po poradě s VAR. Balón si vzápětí postavil právě Zahavi a parádně zamířil k levé tyči, brankář Koopmans se i přes zvolení správné strany natahoval zbytečně. Favorizovaní domácí mohli zvýšit své vedení krátce po odehrané půlhodině.

Před brankou se dostal k odraženému míči Ihattaren a dokonce překonal Koopmanse, avšak toho dokázal těsně před brankovou čarou zastoupit jeden ze spoluhráčů. V samém závěru prvního poločasu neměl přesnou mušku hrdina čtvrtečního utkání Evropské ligy s kyperskou Omonií Malen, který zbrkle pálil nad břevno. Eindhovenský klub se mohl uklidnit šest minut po přestávce.

Noni Madueke zpracoval nabídku od Zahaviho a jeho nezištný přízemní pokus z osmnácti metrů zapadl do levého dolního růžku. Asi dvacet minut před závěrečným hvizdem předvedl vynikající zákrok pozorný Koopmans, jelikož parádním způsobem zlikvidoval velmi nebezpečný projektil hvězdného německého záložníka Götzeho. PSV přidalo svůj třetí gól v 84. minutě, skórovat dokázal pětadvacetiletý novozélandský záložník Ryan Thomas.

Ten po hlavičce Götzeho do tyče a zpětné nahrávce od střídajícího Američana Ledezmy napřáhl z patnácti metrů a povedenou ranou se trefil přímo k vzdálenější konstrukci. Domácí uzavřeli gólový účet v nastaveném čase, svůj druhý zásah zaznamenal Madueke. Osmnáctiletý anglický talent převzal propadlou nahrávku Maxe a v obležení čtyř protihráčů pokořil dívajícího se Koopmanse chytrou přízemní střelou k levé tyči.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele