základní část, 26. kolo
14.03.2021 16:45 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Jediná střela na bránu v podání Zwolle. Ajaxu nemohlo konkurovat, padlo o dvě branky

Konečný výsledek je pro pořádně malátné Zwolle ještě jedním velkým vysvobozením. Všudy všeho za celých devadesát minut vyprodukovalo jednu jedinou střelu na bránu, a to včetně těch mimo či zablokovaných. Vedoucí Ajax ani nemusel předvést žádné velké úsilí k tomu, aby urval očekávané vítězství, kterým si jenom upevnil svoje suverénní první místo v tabulce.

Mužstvo PEC si zvyká na příchod nového trenéra Berta Kontermana, který nahradil nedávno odvolaného Johna Stegemana, a zatím pod jeho velením ze dvou zápasů neuzmulo jediný pozitivní rezultát. Ačkoli před týdnem v Almelu nebylo daleko, výběr kouče Erika ten Haga byl evidentně nad jeho schopnosti. Celkově padlo už počtvrté z posledních pěti případů.

Ve 4. minutě se pokoušel skórovat Klaassen, na zadní tyčce se ovšem vlastně nemohla ujmout jeho slabá hlavička, která tak skončila vedle brány. Zwolle se snažilo změnit nerozhodný stav ve 23. minutě zásluhou Misidjana, z úhlu ho však vychytal připravený brankář Stekelenburg. První klíčový okamžik přišel na řadu ve 28. minutě, Ajax se nasměroval k zisku tří bodů.

Gravenberch ze středu pole uvolnil v šestnáctce nehlídaného Davida Nerese, ten si pohotově míč narovnal na svou levačku a umístil ho přesně do dolního rohu, k němuž se gólman Mous pouze marně natahoval. A ve 38. minutě padla druhá branka utkání, to když před vlastním vápnem ztratil balón nedůrazný Saymak a Tagliafico pak zužitkoval pobídku zleva od Tadiče.

Domácí se ani po změně stran v útoku prostě nijak zvlášť dobře neprosazovali a mohli být ve finále rádi, že neinkasovali ještě nějaký gól. Nicméně hlavičku Hallera po pasu od Idrissiho fantasticky zlikvidoval Mous, v 71. minutě si z blízkosti poradil s další tutovkou reprezentanta Pobřeží slonoviny, takže právě především díky němu zůstalo skóre na těch samých cifrách.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele