základní část, 22. kolo
13.02.2021 18:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Sebastian Haller (© AFP)

Počtvrté už v Almelu neprohráli, Ajax skolil Heracles dvěma brankami

Už třikrát v řadě Ajax v Almelu prohrál. Když se naposledy nějaký z týmů radoval ze čtvrtého vítězství po sobě, psalo se období mezi lety 2000 až 2004, o tenhle počin se tehdy postaral Utrecht. K této skutečnosti ale tentokráte nedošlo, amsterdamský výběr své prokletí prolomil. A svůj první úspěch proti Heraclesu si na stadionu Erve Asito připsal také kouč Erik ten Hag.

Protože PSV navíc odpoledne nedokázalo venku skolit Den Haag, navýšila jeho družina svůj náskok na čele tabulky už na rozdíl šesti bodů, navíc má ještě jeden zápas k dobru. Heracles přitom vykazovalo před tímto střetnutím slušnou formu, vždyť v uplynulých čtyřech kolech získalo z možných dvanácti bodů hned deset. Avšak nyní vyšlo zkrátka střelecky naprázdno.

Utkání se mohlo upínat jiným směrem, kdyby mužstvo trenéra Franka Wormutha proměnilo svou slušnou příležitost už ze 2. minuty. Nakonec se o zakončení postaral z rychlého brejku Bijleveld, každopádně levačkou nezacílil přesně. Ajax naopak na druhé straně vyučil soupeře z produktivity, ve 14. minutě se po centru zleva od Tadiče a teči Hallera prosadil Klaassen.

Hosté jako by se ovšem nijak vehementně nepokoušeli své vedení nějak pojistit. A naopak mohli být rádi, že v nastaveném čase první půle Heracles zazdilo svou možnost k vyrovnání. Burgzorg ještě nevystřelil nejlépe, balón se však najednou objevil u nohou jeho spoluhráče Azzaouiho, ani ten ovšem nenašel správnou mušku a merunu nasměroval pouze do zámezí.

Až v 79. minutě se podařilo de Godenzonen opětovně gólově zaúřadovat. Klaassen na zadní tyči sklepl míč pro Hallera, jemuž se sice krkolomně, ale přece podařilo překonat brankáře Blaswiche. Domácí se ještě pokoušeli o odpor v 81. minutě, konkrétně zásluhou Schoofse, gólman Stekelenburg nicméně proti jeho hlavičce vytasil v pravý okamžik povedený zákrok.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele