základní část, 20. kolo
31.01.2021 14:30 CET
3 : 1
(3:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Steven Berghuis (© AFP)

Feyenoord zaskočil PSV, nad kterým zvítězil o dvě branky

Rotterdamský Feyenoord se vzpamatoval z předchozích tří proher a tentokráte kvůli výtečné produktivitě v prvním poločase přehrál velkého konkurenta z Eindhovenu v poměru 3:1. Díky tomu se prozatím vrátil na čtvrté místo tabulky s osmatřiceti body o čtyři body za třetí Vitesse a pět bodů právě za druhé PSV. Hosté naopak po třech ligových výhrách v řadě selhali a jejich manko na vedoucí Ajax může po tomto kole činit již sedm bodů.

Svěřenci trenéra Dicka Advocaata začali naprosto úžasně a do vedení se dostali už po necelých sedmi odehraných minutách z první větší šance tohoto nedělního šlágru. Na pravé straně odvedl skvělou práci Geertruida a pak zpětnou nahrávkou krásně uvolnil nabíhajícího Marka Diemerse, jenž tvrdou ranou z první propálil naprosto bezmocného brankáře Mvoga. Po necelé čtvrthodině hry chtěl na druhé straně okamžitě srovnat Júnior, ale byl zablokován.

V 16. minutě opět zahrozil nabuzený domácí celek, když se Bryan Linssen po krásném individuálním průniku zjevil sám před hostujícím brankářem, ovšem zblízka ho překonat nedokázal. Feyenoord se přeci jen radoval z dvougólového vedení v 25. minutě. Kapitán Steven Berghuis si před hranicí brankového území navedl balón blíže do středu a pak z dvaceti metrů naprosto famózně usměrnil svou bombu do vzdálenější šibenice.

Hosté se od tohoto okamžiku snažili s výsledkem něco udělat a asi deset minut před přestávkou byl vidět izraelský ostrostřelec Zahavi, jenomže s jeho nepříliš razantním přízemním pokusem si dokázal poradit připravený gólman Marsman. Feyenoord dokonal své galapředstavení úvodního dějství zhruba pět minut před výměnou stran, to se totiž trefil do černého Linssen.

Zkušený třicetiletý záložník obdržel geniální kolmici do volného prostoru od Toornstry a zcela osamocen před Mvogem si věděl rady, neboť ho překonal pohotovým obloučkem. Tým vedený koučem Rogerem Schmidtem zákonitě ožil ve druhé půli a pravidelně se tlačit na útočnou polovinu. V 52. minutě zahrozil Zahavi, jenž hlavičkoval ze středu pokutového území protivníka a Marsman odvrátil míč za svou branku.

PSV přeci jen svitla naděje na bodový zisk za další čtyři minuty. O snížení se postaral reprezentační záložník Pobřeží Slonoviny Ibrahim Sangaré, který po přímém volném kopu Maxe z levé strany úspěšně hlavičkoval k protější konstrukci. V 69. minutě mohl být rozdíl ve skóre pouze jednobrankový, avšak Marsman se blýskl vynikajícím zákrokem a eindhovenský gigant se na nic jiného nezmohl až do závěrečného hvizdu.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele