základní část, 32. kolo
09.05.2021 14:30 CET
0 : 3
(0:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord v divokém duelu s Ajaxem neproměnil penaltu a nakonec s ním prohrál 0:3

Nedělní šlágr 32. kola Eredivisie přinesl nesmírně zajímavý průběh, a i když se teoreticky až o tolik nehrálo, tak na trávníku to rozhodně znát nebylo. Jistý mistr letošního ročníku Ajax potvrdil, že závěr sezóny rozhodně nevypouští a v Rotterdamu zvítězil nad Feyenoordem hladce v poměru 3:0. V tomto duelu se zrodilo několik zajímavých momentů, mezi nimiž nechyběly vlastní branky, červené karty i neproměněná penalta.

AFC tak zvýšilo svůj náskok na čele a před druhým PSV momentálně vede o těžko uvěřitelných sedmnáct bodů, domácí celek naopak nenapravil minulé selhání s Den Haagem (2:3), v tabulce je stále pátý se ziskem pětapadesáti bodů a přímý postup do pohárové Evropy se mu opět vzdálil, neboť za čtvrtým Vitesse zaostává o bodů pět. Úvodní dvacetiminutovka byla přeci jen o něco opatrnější, pak se favorit z ničeho nic dostal do vedení.

Brankář Bijlow sice nejprve odvrátil do zámezí nepříjemnou střelu Mazraouiho, ovšem vzápětí po rohovém kopu z pravé strany došlo v defenzívě rotterdamského klubu k nedorozumění a míč se tak nešťastně odrazil od Marcose Senesiho, až zapadl do sítě. Domácí se ale nevzdali a za dalších šest minut dokázali odpovědět, jenomže trefa slovenského krajánka Róberta Boženíka neplatila kvůli několika decimetrovému ofsajdu.

Feyenoord zahodil obrovskou možnost na vyrovnání v nastaveném čase úvodního dějství. Po závěru v šestnáctce AFC totiž vystřelil Boženík a před brankovou čarou trefil ruku stojícího Edsona Álvareza, jemuž rozhodčí Makkelie udělil přímou červenou kartu za zabránění dosažení branky. K následné penaltě se postavil Leroy Fer a nepochopitelně selhal, neboť gólman Stekelenburg přečetl jeho úmysl a balón famózně vyrazil do strany.

Svěřenci trenéra Dicka Advocaata se po změně stran snažili tlačit, jenomže situaci si výrazně zkomplikovali přesně po odehrané hodině. Tyrell Malacia totiž ve slibně se rozvíjející akci evidentně poslal k zemi střídajícího Mohammeda Kuduse, od Makkelieho po právu uviděl druhou žlutou kartu a bez protestů se odebral do útrob stadionu. Domácí si navíc vsítili druhý vlastní gól přesně v polovině závěrečné části.

Po nahrávce z pravé strany v podání Rensche se snažil odkopnout balón do bezpečí vracející se Leroy Fer, nicméně bohužel pro něj zamířil za vlastní brankovou čáru a Bijlow zasahoval až příliš pozdě. Ajax definitivně uzavřel gólový účet zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem.

Po rychlém přečíslení čtyři na dva stál na konci pohledné přízemní kombinace aktivní Kudus a z deseti metrů se chladnokrevně trefil do pravého spodního růžku. V samém závěru mohl na opačné straně zaznamenat alespoň čestný úspěch Jørgensen, jenže proti byl výtečný zákrok Stekelenburga.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hcs Ajax-2,5.

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím 4,51-4,73. Dle naší jedničky max. o dva goly .

Reagovat
smazaný uživatel

4,26-3,71. Kdo to poradil bookmakerovi????

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele