základní část, 19. kolo
26.01.2021 20:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Emmen srdnatě vzdoroval PSV, nakonec mu ale podlehl o dva góly

Favorizované PSV se trápilo v souboji s posledním Emmenem a dlouho to vypadalo, že domů nakonec nebude odjíždět s plným bodovým ziskem, ovšem díky dvěma trefám v závěrečné čtvrthodině nakonec zvítězilo po výsledku 2:0 a prozatím se posunulo na druhé místo tabulky se třiačtyřiceti body o bod za vedoucí Ajax. Naopak domácí nevyhráli v tomto ročníku Eredivisie ani podevatenácté za sebou a jsou stále beznadějně poslední osmnáctí se šesti body.

Jeden z hlavních adeptů na mistrovský titul začal podle předpokladů aktivně a úvodní větší možnost si vypracoval krátce po deseti odehraných minutách, kdy Malen po elegantním zpracování napřáhl ze střední vzdálenosti a dobře mířil k levé tyči, avšak gólman Telgenkamp předvedl famózní zákrok. Hosté opět zahrozili po necelé půlhodině hry, nicméně i v tomto případě se vytáhl domácí strážce a ránu Boscagliho parádně odvrátil na rohový kop.

Ve 30. minutě byl poprvé vidět izraelský kanonýr Eran Zahavi, neboť po přímém volném kopu nebezpečně hlavičkoval, jenomže byl zablokován na poslední chvíli. FC mohlo z ničeho nic prorazit v nastaveném čase úvodního dějství a k senzačnímu vedení vskutku nemělo daleko, jelikož Vlak svým projektilem z osmnácti metrů orazítkoval levou konstrukci. Svěřenci trenéra Dicka Lukkiena hráli s velkým elánem také po přestávce.

Po devíti minutách druhé půle se opřel do míče Peña a poslal ho nad horní tyčku jen o několik centimetrů. V 71. minutě neproměnil poslední velkou šanci domácího výběru Laursen, jehož přízemní pokus směřující do pravého dolního růžku brilantně zlikvidoval gólman Mvogo. Hosté vsítili kýženou vedoucí branku přesně o deset minut později.

Mauro Júnior zkusil odcentrovat z pravého křídla a jeho nebezpečný pas nakonec propadl skrz pokutového území protivníka až ke vzdálenější tyči, od které přeci jen zapadl do sítě. V 88. minutě pojistil náskok eindhovenského giganta již zmiňovaný Zahavi, když se po rychlé akci a pobídce od Maura Júniora zjevil před hranicí brankového území a prudkou hlavičkou překonal naprosto bezmocného Telgenkampa.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele