základní část, 10. kolo
28.11.2020 18:45 CET
0 : 5
(0:3)

Reportáž

Žádný problém. Ajax venku smetl Emmen pěti brankami

Ajax se, aspoň tedy dočasně, díky vítězství v Emmenu odpoutal na prvním místě na rozdíl pěti bodů od druhého Vitesse. Znovu prokázal, že aktuálním vládcem nizozemského fotbalu je právě on, a urval již svůj šestý skalp v řadě napříč všemi soutěžemi. Jeho soupeř naopak zaznamenal již celkovou sedmou ligovou porážku a i nadále se nachází v sestupovém pásmu.

Amsterdamský klub v tomto klání plnil roli jednoznačného favorita. Byl bezpochyby notně povzbuzen o minulý úspěch v Lize mistrů proti Midtjyllandu, a tak v dobré náladě odcestuje také k následnému mači milionářské soutěže do Liverpoolu, kde bude tvrdě bojovat o účast v osmifinále. Do poločasu hosté skórovali třikrát, po přestávce přidali ještě další dva góly.

Domácí před týdnem neodvedli vyloženě špatný výkon na půdě Alkmaaru, body ovšem nakonec nevytěžili žádné. V pořadí s dalším papírově silnějším protivníkem tentokráte jasně tahali za kratší konec. Protáhli tak své čekání na jakýkoli ligový tříbodový výsledek, který si ještě nepřipsala na své konto pouze Fortuna, ta má ale utkání na hřišti Vitesse k dobru.

Zhruba nějakých dvacet minut se dařilo mužstvu trenéra Dicka Lukkiena držet Ajax na uzdě. Gólman Wiedwald stačil sice v 19. minutě zasáhnout vůči střele Klaibera, nicméně jen o minutu později přece poprvé kapituloval, to když Traoré uvolnil svou přihrávkou v šestnáctce spoluhráče Klaassena, jenž pak z úhlu jemným obloučkem zamířil ke vzdálenější tyčce.

O devět minut později svěřenci kouče Erika ten Haga rozvlnili brankovou síť podruhé. Klaassen jakýmsi bodlem vyslal pas za obranu na Labyada, ten nad ničím dlouho nepřemýšlel a merunu z voleje napálil, přičemž jeho pokus skončil přesně v šibenici. A ve 38. minutě se na střeleckou listinu zapsal rovněž Traoré, který navýšil pohodlný náskok Ajaxu už o tři branky.

Antony u pravé boční lajny pokutového území zasekl balón, nasměroval ho poté do brankového území, kam si naběhl stále teprve devatenáctiletý reprezentant Burkiny Faso, a ten z blízkosti pohotově překonal Wiedwalda. Ani po přestávce se drentský výběr v ofenzivě nikterak nezlepšil. A v podstatě pořád jenom vyčkával, co že nakonec vymyslí jeho sok.

A jemu se podařilo zhruba v poslední dvacetiminutovce tři body osladit dvěma cukříky. Nejprve z dorážky přesně zacílil Ekkelenkamp v 69. minutě, poněvadž bránící Van Rhijn neodvrátil míč z pokutového území do bezpečí, a v 82. minutě pečetil hostující výhru Promes, jenž byl na konci rychlé a povedené kombinace a využil finální přihrávky Davida Nerese.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele