základní část, 9. kolo
22.11.2020 12:15 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

Ajax se s Heraclesem nemazlil a rozdrtil ho o pět branek

Amsterdamský Ajax se během reprezentační přestávky zbavil nákazy koronavirem a nyní si opět s chutí zastřílel, neboť odevzdané Heracles deklasoval po výsledku 5:0. Díky tomuto přesvědčivému vítězství si upevnil vedoucí pozici se čtyřiadvaceti body a před druhým Vitesse si vytvořil dvoubodový odstup. Celek z Almela prohrál podruhé v řadě a stále zaostává za očekáváním, se ziskem osmi bodů klesl na dvanácté místo.

Domácí se tak skvěle naladili na důležitý středeční zápas Ligy mistrů s dánským Midtjyllandem, ve kterém nutně potřebují vyhrát, aby oživili svou naději na postup do osmifinále. Do nedělního duelu vstoupili naprosto skvěle a hned svou první šanci ze šesté minuty přetavili ve vedoucí gól. Přízemní centr Davida Nerese propadl do středu pokutového území, kde se zmocnil míče Lassina Traore a nekompromisně ho uklidil k pravé tyči.

AFC pokračovalo v mírném tlaku i nadále a soupeře prakticky nepouštělo na vlastní polovinu, po celé utkání mělo balón v držení z více než šedesáti procent. Svůj náskok dokázalo pojistit po necelé půlhodině hry. Po odvráceném rohovém kopu a přistrčení Gravenbercha napřáhl z dobrých dvaadvaceti metrů Neres a naprosto úchvatnou ranou zavěsil do pravé šibenice, brankář Brouwer se jen bezmocně proletěl vzduchem.

Asi deset minut před přestávkou se Ajax dočkal třetí trefy po skvěle secvičeném signálu. K dalšímu rohovému kopu se postavil srbský špílmachr Dušan Tadič a rozehrál ho velmi netradičně do nepřipravené obrany protivníka. U bližší tyče stanul osamocený Zakaria Labyad a z první chladnokrevně rozvlnil síť, hostující strážce opět neměl jakoukoli naději na úspěšný zákrok. Pak do konce úvodního dějství k ničemu nebezpečnému nedošlo.

Jasný favorit po změně stran kontroloval pohodlné vedení a byl stále při chuti. V 57. minutě předvedl dostatečný důraz Labyad a načechraným padáčkem vyzval ke skórování zapomenutého Tadiče, který bez větších potíží zblízka trefil prostor tří tyčí - 4:0. Přesně o dvacet minut později přidal svůj druhý zásah v tomto střetnutí nejaktivnější muž na trávníku Labyad.

Sedmadvacetiletý marocký reprezentant stál ve správný čas na správném místě po dělovce Gravenbercha ze čtrnácti metrů a famózním zákroku připraveného Brouwera, s dorážkou do zcela prázdné branky již neměl větší potíže. Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem opustil hřiště zraněný Silvester van der Water, a vzhledem k tomu, že hosté vyčerpali všech pět možností ke střídání, tak byli nuceni dohrávat o deseti.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, sporttube.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dovolím si zde napsat tip od naší JEDNIČKY . Hcs Ajax -4,5. 5,07-5,74.

Reagovat
smazaný uživatel

Mají přehled , se musí nechat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele