základní část, 30. kolo
25.04.2021 14:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Davy Klaassen (© AFP)

Ajax je krůček od ligového titulu, ve šlágru kola zdolal Alkmaar

Ajax si přece napravil svou reputaci po ne úplně povedeném vystoupení v dohrávce proti Utrechtu, díky dvěma gólům Davyho Klaassena skolil ve šlágru kola Alkmaar a čeká ho na závěr sezóny poměrně jednoduchý úkol. V posledních čtyřech kolech potřebuje uhrát alespoň bod a o prvenství v Eredivisie ho už nikdo nepřipraví. Jeho splnění je rozhodně v jeho silách.

Na amsterdamské tribuny konečně mohl určitý počet fanoušků po ustoupení pandemických nepříjemností a ten mohl sledovat první šanci AZ hned ve 4. minutě. Koopmeiners, navrátilec do základní sestavy, který byl pro minulý duel se Spartou vykartovaný, se chopil exekuce přímého volného kopu ze slušného postavení, jenže míč poslal jen vysoko nad domácí bránu.

V daleko lepší pozici se na druhé straně ocitl v 6. minutě Haller, který hlavičkoval z blízkosti, nicméně gólman Bizot předvedl velmi dobrý zákrok a šanci soupeře bravurně zastavil. Hosté se snažili o změnu skóre ve 32. minutě, to když se sám na Stekelenburga, hájícího prostor mezi třemi tyčemi de Godenzonen, řítil Gudmundsson, trestuhodně ovšem selhal v koncovce.

V závěru půle se opětovně ozval Ajax, tentokráte se Tadič pokoušel rozvlnit síť, a to v rámci standardní situace, svým pokusem obstřelil připravenou zeď a tlačil balón ke vzdálenější tyči, nicméně Bizot svoje rukavice využil v pravou chvíli. V 62. minutě se objevil v solidní šanci znovu vždy nebezpečný Haller, avšak svou hlavičkou nasměroval merunu pouze do zámezí.

Až v 66. minutě se Ajax dočkal své gólové odměny. Tadič se protáhl podél levé strany, sběhl blíže do středu pole, přihrávku chtěl adresovat na Hallera, k němu ještě míč nedoputoval, ale vzadu si vyhlédl ještě lépe postaveného Klaassena, který pohotově zacílil. V 83. minutě se i nadále těžko udržitelný Klaassen dostal do další možnosti, Bizota ale teď překonat nedokázal.

Čím více se blížil konec utkání, tím více Alkmaar směřoval úsilí směrem dopředu, a logicky tak vznikaly v jeho defenzívě velké mezery. Třeba jednu takovou nepotrestal Brobbey, jehož vychytal tváří v tvář Bizot. Až v 90. minutě se amsterdamský výběr dočkal finální pojistky, Gravenberchův centr z rohového čtvrtkruhu prodloužil Tagliafico na skórujícího Klaassena.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hcs Ajax-2,5. Ještě si zde hodím 2 duležité kurzíky s dovolením 4,57-4,45.

Reagovat
smazaný uživatel

Otázkou je, koho by Ajax nerad viděl v příštím ročníku LM?? Pokud je to Eindhoven, poté by tip ef dával smysl.

Reagovat
smazaný uživatel

1 gol chyběl. I bookmaker je jen člověk.

Reagovat
smazaný uživatel

Eindhoven , že děkuje.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele