základní část, 22. kolo
13.02.2021 16:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Donyell Malen (© AFP)

Den Haag srovnal s PSV až v nastavení a získal nesmírně cenný bod v boji o záchranu

PSV se nedokázalo oklepat ze středečního vyřazení ve čtvrtfinále národního poháru s Ajaxem (1:2) a tentokráte nepotvrdilo úlohu jasného favorita na půdě zachraňujícího se Den Haagu, když s ním jen remizovalo v poměru 2:2. Hned v úvodu neproměnilo penaltu a soupeř ho okamžitě potrestal. Po změně stran sice otočilo vývoj díky dvěma zásahům kanonýra Donyella Malena, jenže ve třetí minutě nastavení inkasovalo vyrovnávací gól.

V tabulce Eredivisie sice zůstává na druhém místě se sedmačtyřiceti body, ovšem vzhledem k výhře Ajaxu nad Heraclesem (2:0) ztrácí na čelo už šest bodů a jeho nejvážnější konkurent v boji o titul navíc disponuje jedním duelem k dobru. Hosté začali podle předpokladů aktivněji a od začátku vytvořili na svého soupeře enormní tlak. První obrovskou možnost spálil ve 13. minutě Thomas, jenž z bezprostřední blízkosti těsně minul pravou tyč.

Jasný favorit mohl jít do vedení krátce po dvaceti odehraných minutách. Bobby Adekanye totiž ve vlastní šestnáctce neobratně nakopl Baumgartla a rozhodčí van Boekel okamžitě nařídil pokutový kop. K němu se postavil německý obránce Philipp Max a naprosto selhal, svou tvrdou ránu totiž poslal o více než metr nad horní tyčku. ADO tento okamžik výrazně povzbudil a do vedení se z ničeho nic dostalo ve 27. minutě.

Své zaváhání napravil Adekanye, jelikož převzal nahrávku od Van Ewijka a po úchvatném sólu stanul ve velmi zajímavé pozici, poté z deseti metrů usměrnil míč přímo do pravého spodního rohu. Ve zbývajícím průběhu první půle chtěl hned dvakrát srovnat izraelský forvard Zahavi, ale ani v jednom případě branku netrefil. Svěřenci trenéra Rogera Schmidta vlétli do druhého dějství s velkým odhodláním a kýženého vyrovnání se dočkali v 51. minutě.

Malen se po skvostné patičce Vertessena prosmýkl na levém křídle a pak překvapivou střelou mezi nohama bránícího Del Fabra zamířil přímo k bližší konstrukci kolem zaskočeného gólmana Fraisla. Hosté se v dalších minutách tlačili za druhou trefu a vývoj nakonec otočili necelých dvacet minut před závěrečným hvizdem. Podruhé v zápase měl přesnou mušku Malen, neboť se po hodně nepovedeném odkopu Amofy zjevil sám před hranicí brankového území a nakonec snadno zavěsil pod břevno.

Stejný hráč mohl dokonce zkompletovat svůj hattrick hned dvakrát, ale v 76. minutě pouze orazítkoval břevno a v první minutě nastavení neplatila jeho branka vinou těsného ofsajdu. Domácí senzačně udeřili o další dvě minuty později. Nečekaný bod jim zajistil Michiel Kramer, když po prodloužené hlavičce střídajícího Arweilera vystřihl exkluzivní nůžky a naprosto parádně překonal marně se natahujícího brankáře Mvoga.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele