základní část, 9. kolo
20.10.2018 20:45 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

SC Heerenveen - AFC Ajax 0:4

Ajax navázal na minulou snadnou výhru s Alkmaarem (5:0) a tentokráte nedal šanci ani Heerenveenu, který porazil bez větších potíží v poměru 4:0. Potřetí v řadě na ligové scéně neinkasoval a udržel si druhou pozici s pětibodovým odstupem na vedoucí PSV. SC utrpěl svou třetí porážku v novém ročníku a do horní poloviny tabulky se neposune, s deseti body prozatím drží desátou pozici.

Hosté měli naprosto úchvatný vstup do sobotního utkání a již po necelých třech minutách vedli. Lasse Schöne po přihrávce od Blinda napřáhl z dobrých pětatřiceti metrů a jeho dalekonosná rána parádně zapadla pod horní tyčku, gólman Hahn se jen naprázdno proletěl vzduchem. Za další tři minuty mohl na druhé straně vyrovnat Lammers, jenomže jeho prudká rána prosvištěla o decimetry nad břevnem.

Následně mířil ke vzdálenější tyči van de Beek a ke skórování mu chyběl malý kousek, v polovině první části neuspěl stejný hráč s lobem ze čtrnácti metrů a poslal ho příliš vysoko. Po necelé půl hodině hry uvolnil de Jong dánského mladíka Kaspera Dolberga, který se z hranice pokutového území snažil obstřelit Hahna, jenomže pálil o metr vedle. AFC se dočkal druhé uklidňující trefy tři minuty před poločasovou přestávkou.

Marocký reprezentant Hakim Ziyech využil technické střely de Jonga a zákroku domácího strážce, z dvanácti metrů se pak šajtlí trefil přesně k vzdálenější tyči. Definitivně rozhodnuto bylo sedm minut po výměně stran. Dolberg se jako tank vřítil do šestnáctky protivníka a tam byl jasně sražen k zemi Höeghem, rozhodčí van Boekel bez váhání nařídil pokutový kop. K němu se odhodlal tradiční exekutor Tadič.

Zkušený srbský útočník si věděl rady a snadno skóroval střelou k pravé tyči do protipohybu Hahna. V 56. minutě se zaslouženého gólu dočkal aktivní Dolberg, jenž si po patičce Ziyecha a přihrávce před branku od Kristensena seběhl k přední konstrukci a jemnou tečí pokořil naprosto zoufalého Hahna. Ve zbývajícím průběhu se hned dvakrát musel blýsknout hostující brankář Onana a v samém závěru orazítkoval horní tyč střídající Huntelaar, výsledek se už však neměnil.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ajax vyhraje v 10. kole s Feyenoordem vyžším rozdílem než s Heerenveenem. Tip na tento zápas výhra hostu přesně o jeden gol.

Reagovat
smazaný uživatel

Te musí udělat doma Feynoord o 5 a více kousku.

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele