základní část, 7. kolo
29.09.2018 18:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

SC Heerenveen - ADO Den Haag 1:1

Heerenveen nevstoupil příliš dobře do nového ročníku Eredivisie a kromě výhry v úvodním kole na půdě Zwolle (3:2) se mu nedaří. Momentálně prodloužil svou šňůru bez vítězství v nejvyšší soutěži na šest utkání v řadě, když se v domácím prostředí rozešel smírně v poměru 1:1 s Den Haagem. Za hosty se poprvé po svém srpnovém příchodu prosadil český krajánek Tomáš Necid a určitě v budoucnosti doufá, že bude v podobném trendu pokračovat.

Zápas byl ve všech statistických údajích nesmírně vyrovnaný a z tohoto pohledu je tak remíza naprosto zasloužená. Trochu netradičně byl zajímavější první poločas, ve kterém se více jak šestnáct tisíc diváků dočkalo obou branek sobotního střetnutí. Do úvodní větší příležitosti se dostali domácí krátce po čtvrthodině hry, kdy mezi dvěma bránícími protihráči proklouzl Lammers a v mírné tísni zamířil z dobré pozice o kousek vedle pravé konstrukce.

Ve 27. minutě se poprvé ukázal Michel Vlap, jenž se na hranici pokutového území opřel do balónu pravačkou a jeho razantní pokus orazítkoval horní tyčku. Stejný hráč dostal SC do vedení o čtyři minuty později. Po nádherné kombinaci uvolnil Zeneli svou přihrávkou ve středu pokutového území protivníka právě Vlapa, jenž na nic nečekal a nechytatelně zamířil k levé tyči. Brankář Groothuizen sice vystihl směr střely, ale šanci zasáhnout neměl.

Hosté z ničeho nic udeřili v poslední minutě úvodního dějství a soupeři tak nadělili gól do šatny. Po centru El Khayatiho od pravého rohu šestnáctky využil Necid podskočení protihráče a povedenou hlavičku z hranice brankového území usměrnil k zadní tyči mimo dosah gólmana Hahna.

Druhý poločas nic zajímavého nenabídl, oba celky měly problémy s rozehrávkou i přechodem na útočnou polovinu a soustředily se hlavně na pozornou práci v defenzívě.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele